Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Επίσκεψη του γ.γ. σωφρονιστικής πολιτικής Ευτ. Φυτράκη στις φυλακές Κομοτηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη του γ.γ. σωφρονιστικής πολιτικής Ευτ. Φυτράκη στις φυλακές Κομοτηνής

Τις φυλακές Κομοτηνής επισκέφθηκε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Σωφρονιστικής και Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνεργάστηκε με το προσωπικό και μίλησε με κρατουμένους για τις συνθήκες κράτησής τους. Να σημειωθεί ότι οι φυλακές Κομοτηνής μπορούσαν να στεγάσουν 100 κρατουμένους, αλλά έφτασαν πριν από περίπου δύο χρόνια τους 320. Σήμερα οι κρατούμενοι ανέρχονται στους 190.

Σε δηλώσεις του στην "Αυγή" ο γενικός γραμματέας τόνισε την ανάγκη οι φυλακές να μην είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες που τις φιλοξενούν και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται και πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ζωής των κρατουμένων και τον εμπλουτισμό της καθημερινότητάς τους με πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και με εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε, σημείωσε, υπάρχει άριστη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και δημιουργούνται σχολεία μέσα σε φυλακές της χώρας.

Στις φυλακές Κομοτηνής υπήρχε παλαιότερα σχολείο και σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ξανανοίξει. Αυτό άλλωστε συζητήθηκε, μας είπε ο κύριος Φυτράκης, με το προσωπικό. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα στις φυλακές χωρίς ιδιαίτερο κόστος, που θα στηρίξουν τη δύσκολη ζωή των κρατουμένων. Σε κάθε περίπτωση γίνεται σαφές ότι υπάρχει σημαντική προσπάθεια ώστε τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας να μην είναι αποθήκες ανθρώπων.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL