Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Αίγινα: / Αίγινα: Η Περιφέρεια Αττικής κατήγγειλε τη σύμβαση με τον γιατρό που έδωσε άδεια στον 77χρονο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίγινα: / Αίγινα: Η Περιφέρεια Αττικής κατήγγειλε τη σύμβαση με τον γιατρό που έδωσε άδεια στον 77χρονο

Στην αφάιρεση της άδειας οδήγησης του 77χρονου Θ. Λυκουρέζου, του φερόμενου ως χειριστή του τραγικού σκάφους στην Αίγινα, προχώρησε χθες η Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση αυτή ήρθε ύστερα από τα δημοσιεύματα εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και ρεπορτάζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ αποστάσεως» καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο 77χρονος.

Μάλιστα, παραπέμπεται σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.

Παράλληλα, η Περιφέρεια κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, πνευμονολόγο - φυματιολόγο, έπειτα από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευση των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, αλλά αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 77χρονος και τα οποία επικαλέστηκε στην απολογία του, είχε κριθεί ικανός για ανανέωση της άδειας οδήγησης και της άδειας ταχυπλόου το 2014.

Εξώδικο για τον ρόλο της θαλαμηγού "El Duende" απέστειλε ο Κούγιας

Στο μεταξύ, αργά χθες το απόγευμα ο δικηγόρος των θυμάτων της τραγωδίας, Αλ. Κούγιας, απέστειλε εξώδικο στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος με αφορμή δημοσιεύματα που επερωτούν για τον ρόλο της θαλαμηγού ονόματι "El Duende", "συνονόματης" του ταχυπλόου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα.

Πρόκειται γα το σκάφος στο οποίο φέρονται να επιβιβάστηκαν ο 77χρονος φερόμενος ως χειριστής και άλλοι επιβάτες του ταχυπλόου μετά το ατύχημα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εξώδικου, ο Αλ. Κούγιας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο "στο συγκεκριμένο σκάφος (να) φιλοξενήθηκαν μέχρι να φυγαδευτούν ίσως ο πραγματικός χειριστής του ζημιογόνου σκάφους όσο και αυτόπτες μάρτυρες που για διαφόρους λόγους δεν εμφανίστηκαν μέχρι τώρα, αλλά και πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο ζημιογόνο σκάφος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL