Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη

Κατά ομάδες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι 74 συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη. Από την αστυνομία σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες και οι καταλήψεις.

Το απόγευμα μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια οι συλληφθέντες από τις καταλήψεις του «Μανδαλίδειου» Μεγάρου και του πρώην ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος».

Πρόκειται για 14 άτομα, εννέα από την πρώτη και πέντε από τη δεύτερη κατάληψη, σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατάληψη δημόσιας περιουσίας. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν την Πέμπτη το μεσημέρι ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Οι υπόλοιποι 60 συλληφθέντες προέρχεται από την κατάληψη του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34. Σε αυτούς περιλαμβάνονται αρκετοί οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στο «No Border Camp».

Μέχρι πριν από λίγο δεν έχει γίνει η μεταγωγή τους στα δικαστήρια, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων, καθυστερεί η διαδικασία της σήμανσης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, και στη δική τους περίπτωση αναμένεται να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και θα παραπεμφθούν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τις ίδιες δικαστικές πηγές, είχαν προηγηθεί εγκλήσεις από τους ιδιοκτήτες των υπό κατάληψη οικημάτων. Το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο και το παλιό ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος» ανήκουν -αντίστοιχα- στο ΑΠΘ και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι “εγκλήσεις υποβλήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο αλλά παρέμεναν σε ισχύ”. Το κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος κατέθεσε μόλις πριν από λίγες μέρες μήνυση, όταν και κατελήφθη το ακίνητο.

Αρχικά προσήχθησαν 107 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και οικογένειες προσφύγων, οι οποίες όμως αφέθηκαν ελεύθερες και επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε δομή προσφύγων που βρίσκεται στο νομό Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL