Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Δράσεις ένταξης και καταπολέμησης διακρίσεων σε βάρος ατόμων με αναπηρία από το ΤΕΙ Αθήνας και την ΕΣΑμεΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δράσεις ένταξης και καταπολέμησης διακρίσεων σε βάρος ατόμων με αναπηρία από το ΤΕΙ Αθήνας και την ΕΣΑμεΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, μελετητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου υπέγραψαν την Τρίτη ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, καθηγητή Μιχαήλ Μπρατάκος και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Οι δράσεις αφορούν την προώθηση της ένταξης και την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, με έμφαση στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημόσιας διοίκησης, της καλής νομοθέτησης και της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, της απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, του τουρισμού, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής στέγασης, της κοινωνικής οικονομίας, της μετανάστευσης και του ασύλου, και της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με το ΤΕΙ Αθήνας, θα προωθηθούν κοινές δράσεις αξιοποίησης των δυνατοτήτων των δύο φορέων για την υποστήριξη των φοιτητών και εργαζομένων με αναπηρία στο ΤΕΙ Αθήνας, ώστε να καταστεί αυτό πρότυπο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επίσης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σημειώνει ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο δευτεροβάθμιων φορέων - μελών σε ολόκληρη τη χώρα με πάνω από 500 πρωτοβάθμιους φορείς – μέλη, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αφενός να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL