Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Έκτακτη χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ σε δήμους και Περιφέρειες για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκτακτη χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ σε δήμους και Περιφέρειες για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος

Με 2,8 εκατ. ευρώ επιχορηγεί εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών του δήμους και τις περιφέρειες, που εντός των διοικητικών ορίων τους λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων. Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλής, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες, που αντιμετωπίζουν οι φορείς αυτοδιοίκησης λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Α", ο τρόπος κατανομής τους θα διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και η κατανομή των ποσών θα γίνει άμεσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τις περιφέρειες θα υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Η κατανομή αφορά τις περιφέρειες Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Έκτακτη χρηματοδότηση θα λάβουν και οι δήμοι Παιονίας, Καβάλας, Δράμας, Κιλκίς, Κοζάνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Δέλτα Αξιού, Λαυρίου και Κατερίνης.

"Το υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να εξετάζει και να αξιολογεί τις ανάγκες των δήμων που συμβάλλουν στην διαχείριση προσφύγων", τονίζουν κύκλοι της Κλαυθμώνος χαρακτηρίζοντας "καλή" "την ανταπόκριση της αυτοδιοίκησης σε αυτό το ζήτημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL