Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Συμβολική διαμαρτυρία για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμβολική διαμαρτυρία για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Με αίτημα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής η "Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής" πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Η κινητοποίηση έγινε ως απάντηση στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, όπου εκεί ο δήμαρχος Ηλ. Ψινάκης αντιδρά στο ενδεχόμενο χρήσης του ΧΥΤΑ Γραμματικού, στρεφόμενος ενάντια στην Περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου και τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος προσεχώς λαμβάνει την τελική του μορφή, προκειμένου να υλοποιηθεί.

Με πανό που έγραφε "κ. Ψηνάκη πάρε τα σκουπίδια σου και φύγε από εδώ", η "Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής" υπογράμμισε την ανάγκη για οριστικό κλείσιμο της Φυλής και την ίδια ώρα εξέφρασε την έντονη αντίδραση απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαραθώνα να μην δέχεται «ούτε ένα κιλό σκουπίδια», με τον ισχυρισμό ότι έχει καταρτιστεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο δήθεν δεν θα χρειαστεί την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Με την κινητοποίησή της η "Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής" ζητά και από την περιφέρεια Αττικής την ρητή δέσμευση πως ο ΧΥΤΑ θα κλείσει οριστικά μόλις γεμίσουν και τα κύτταρα της Β΄ Φάσης που υπολογίζεται σε δυο χρόνια περίπου. Στη συγκέντρωση το "παρών" έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Λουμιώτης (επικεφαλής της Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής) και Γ. Αβράμης (επικεφαλής της Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών 'Ευ - Πόλις' - Κίνηση Ανατροπής - Κίνηση Ελπίδας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL