Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Εύβοια και Ηλεία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες σε Εύβοια και Ρόδο σε δύο μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν από χθες το πρωί και ήταν η αιτία και για την προληπτική εκκένωση του χωριού Μακρυκάππα στην Εύβοια. Ο καπνός μάλιστα από τη φωτιά της Εύβοιας έφτασε χθες το απόγευμα...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες σε Εύβοια και Ρόδο σε δύο μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν από χθες το πρωί και ήταν η αιτία και για την προληπτική εκκένωση του χωριού Μακρυκάππα στην Εύβοια. Ο καπνός μάλιστα από τη φωτιά της Εύβοιας έφτασε χθες το απόγευμα μέχρι και την Αττική. Η αρχική εστία της φωτιάς ήταν στην Άτταλη Εύβοιας.

Παράλληλα, μάχη με τον χρόνο έδιναν τα δύο ελικόπτερα στη Ρόδο, καθώς οι πυροσβέστες δυσκολεύονταν να φτάσουν τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο κέντρο του νησιού Απόλλωνα στον λόγω της δύσβατης περιοχής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε σε χαράδρες και βουνά που δεν είχαν καλά - καλά δρόμο για να προσεγγίσουν στην αρχή. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, γινόταν προσπάθειες για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να αποτρέψουν μια κακή εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατά την οποία δεν μπορούν να πετάξουν τα αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση ήταν η φωτιά στην Ηλεία που εκδηλώθηκε επίσης χθες το μεσημέρι σε δασική έκσταση στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστενών. Στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δύο αεροσκάφη.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στο Κάστρο Κυλλήνης και στη Σαμοθράκη, όπου άμεσα έσπευσαν δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο