Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Καταγγελίες για σχέση με Χ.Α. στο δημοτικό συμβούλιο / "Κοκορομαχία" στο Κερατσίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελίες για σχέση με Χ.Α. στο δημοτικό συμβούλιο / "Κοκορομαχία" στο Κερατσίνι

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αφού λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής και ο πρώην αντιδήμαρχος και πολύ στενός συνεργάτης του, Νίκος Οικονομάκης.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου, πως ο Λουκάς Τζανής είχε δεχτεί δυο φορές στο γραφείο του αντιπροσωπεία μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, αναφέροντας μάλιστα πως, εκτός από τις συναντήσεις, ο δήμαρχος τους ζήτησε να περιφρουρήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς είχε πληροφόρηση ότι αριστερές και αναρχικές οργανώσεις θα προκαλούσαν έκτροπα. Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία. Ο ίδιος δέχτηκε ότι συνάντησε τον Γ. Λαγό για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης μία φορά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είχε ζητήσει την προστασία της παρέλασης από την αστυνομία αναφερόμενος σε ακροδεξιές απειλές.

"Η αδυναμία ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης, οι κοκορομαχίες και προσωπικές κόντρες κατώτατου επιπέδου, καθώς και η αδράνεια και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη συνολική και πολιτική αντιμετώπιση του φαινομένου του φασισμού άφησαν χώρο στον φασισμό να αναπνεύσει" σημειώνει με ανακοίνωση του ο Άλλος Δρόμος, κάνοντας λόγο για προσωπική κόντρα που έφτασε στα όρια της "κοκορομαχίας" και για κατρακύλα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που θα έπρεπε να στηρίζει τις λαϊκές γειτονιές με πολιτικές αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL