Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Κεφαλλονιά / Κεφαλλονιά: Χείρα βοηθείας προς την Ευρώπη για τους σεισμόπληκτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεφαλλονιά / Κεφαλλονιά: Χείρα βοηθείας προς την Ευρώπη για τους σεισμόπληκτους

Βροχές και κρύο επιφυλάσσει ο καιρός στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς, που για όγδοη μέρα προσμένουν το έκτακτο βοήθημα των 586,97 ευρώ μετά τις αόριστες εξαγγελίες Σαμαρά, που επισκέφθηκε το νησί, έδωσε "εντολές" στους αρμόδιους υπουργούς και έριξε το "μπαλάκι" στις δημοτικές αρχές και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες με τα δικά τους ταμιακά διαθέσιμα.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναζητά χείρα βοηθείας από τους Ευρωπαίους ομολόγους του και γι' αυτό έχει συνάντηση την Πέμπτη με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, πράγμα που δείχνει ότι οι εξαγγελίες περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι έωλες.

Συν τοις άλλοις, η περιοχή, που συνεχίζει να τρέμει από μετασεισμούς, δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμη σεισμόπληκτη, όπως ζητά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ οι επισκευές στα δημόσια κτήρια δεν έχουν ξεκινήσει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα οκτώ σχολεία, που κρίθηκαν ακατάλληλα, δεν έχουν επισκευαστεί ακόμη και οι μαθητές θα μπουν σε τάξεις άλλων σχολείων αύριο. Για το οδικό δίκτυο, σήμερα, θα συνεδριάσουν οι μηχανικοί και εκπρόσωποι του δήμου και της Περιφέρειας.

Έως ότου ξημερώσει η αυριανή μέρα, ο κόσμος, που τα σπίτια του δεν μπορούν να κατοικηθούν, θα περάσει τη νύχτα στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" είτε στα ΙΧ είτε σε σπίτια συγγενικών προσώπων. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δεινή στο Ληξούρι, η χρήση του νερού είναι απαγορευμένη και ο Δήμος Ληξουρίου δίνει 1,5 λίτρο εμφιαλωμένο νερό για όλες τις χρήσεις ανά άτομο.

Και τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι υπουργικές αποφάσεις για την αναστολή πληρωμής προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με τους καταστηματάρχες να ζητούν την άμεση αρωγή της Πολιτείας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τουριστών, που θα αρχίσουν να έρχονται στα τέλη Μαρτίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL