Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

"Όταν συνελήφθη, έφερε σακίδιο που έγραφε 'Πάρος'. Άρα ήταν στην Πάρο!" Με επιχειρήματα σαν αυτό, που συνιστούν ένα πελώριο άλμα λογικής, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Οικονόμου ζήτησε χθες την ενοχή του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012 και τη δολοφονία του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, καθώς επίσης και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η εισαγγελέας, που εξέφρασε θλίψη για το γεγονός ότι "στο εδώλιο βρίσκεται ο νεαρός κατηγορούμενος που είναι υψηλότατου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ", χρησιμοποίησε αυτήν ακριβώς την πνευματική καλλιέργεια ως επιβαρυντικό στοιχείο με το οποίο τον συνέδεσε με την αιματηρή ληστεία της Alpha Bank. Όπως είπε, "σύμφωνα με την κατάθεση του ταμία της τράπεζας οι ληστές ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου"!

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η εξέταση του DNA που εντοπίστηκε στο καπέλο ενός από τους ληστές "δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο" υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί του "στερούνται βασιμότητας γιατί δεν ζήτησε επανάληψη της εξέτασης ούτε όρισε τεχνικό σύμβουλο". Για το περίφημο καπέλο μάλιστα η εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως την άποψη της αντιτρομοκρατικής ότι συνελέγη και εστάλη στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής την ημέρα της ληστείας (10.8) παραβλέποντας έγγραφα από το Α.Τ. Πάρου σύμφωνα με τα οποία το επίμαχο εύρημα εστάλη δύο ημέρες αργότερα...

Ιδιαίτερα επίσης στάθηκε στα άλλοθι που παρουσίασε ο Θεοφίλου λέγοντας ότι "τα παρουσίασε όψιμα και όχι στην προανάκριση" και αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να σπιλώνεται και να απειλείται η ελευθερία του και παρ' όλα αυτά να μη μιλάει;".

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στη ΣΠΦ, με την οποία ο Θεοφίλου συνδέθηκε κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος στην αντιτρομοκρατική και της "αναγνώρισής" του από αστυνομικό σχεδόν τρία χρόνια μετά τον πρώτο εντοπισμό του, η κ. Οικονόμου θεώρησε ως επιβαρυντικό στοιχείο το ότι "έμενε εδώ κι εκεί ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του" και ότι "ποτέ δεν ασκούσε κάποιο επάγγελμα, άρα πού έβρισκε τα χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών;". Η ίδια πρόσθεσε ότι "ο ρόλος του στους Πυρήνες αρχικά ήταν υποστηρικτικός, αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχθηκε σε πρωταρχικό".

Η χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διακόπηκε για την Παρασκευή, οπότε θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL