Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / Κάλεσμα της Ειρήνης Κατσινοπούλου σε ευρύτερη συστράτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / Κάλεσμα της Ειρήνης Κατσινοπούλου σε ευρύτερη συστράτευση

Αγωνιστικό κάλεσμα για αξιοπρέπεια, αντίσταση και αλληλεγγύη απηύθυνε η επικεφαλής της παράταξης "Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής" Ειρήνη Κατσινοπούλου στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες εν όψει της μάχης των εκλογών, που, όπως είπε, συνιστά "μάχη για την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οικονομικά αδύναμων πολιτικά και συμμετοχικά".

"Άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια, αυτοκτονούν, παιδιά σε σχολεία είναι υποσιτισμένα, οι άνεργοι αυξάνονται και όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι μένουν αβοήθητοι και στην πόλη μας", είπε χαρακτηριστικά η Ειρήνη Κατσινοπούλου αποτυπώνοντας την εξάπλωση των μνημονιακών επιπτώσεων στον δήμο Ηρακλείου. "Μαζί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κατά 60% τα τρία τελευταία χρόνια, ο "Καλλικράτης" κατάργησε φορείς και δομές, πρόσθεσε αρμοδιότητες χωρίς πόρους, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών" τόνισε αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική στον θεσμό.

Αναφερόμενη στη δράση της δημοτικής παράταξης επισήμανε τους αγώνες ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια της ΔΕΗ, τη συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ρ/σ Επικοινωνία 94 FM, της δημοτικής αστυνομίας και των εργαζομένων στον Δήμο. "Πρωτοστατήσαμε σε δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης" είπε η Ειρήνη Κατσινοπούλου δίνοντας τον τόνο της πολιτικής στόχευσης "στον αντίποδα κάθε αντίληψης 'φιλάνθρωπης' ελεημοσύνης", όπως είπε επικρίνοντας την παρούσα Δημοτική Αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε δημότες, συλλογικότητες, ανένταχτους αγωνιστές, δεσμευόμενη να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες πρόγραμμα κοστολογημένο, που να θέτει σε προτεραιότητα τις κοινωνικές ανάγκες και δανειζόμενη τον τίτλο του ποιήματος κάλεσε "να ταράξουμε τη συνένοχη μακαριότητα της πόλης, που έπαψε να ονειρεύεται".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL