Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Για τη συντήρηση των απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων / "Λεόντειος" διαγωνισμός χωρίς ψηφοφορία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τη συντήρηση των απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων / "Λεόντειος" διαγωνισμός χωρίς ψηφοφορία!

"Ο διαγωνισμός για τη συντήρηση των απορριμματοφόρων θα προχωρήσει κανονικά. Δεν υπάρχει ζήτημα για ψηφοφορία" είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κλείνοντας χθες αιφνιδιαστικά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στην καθαριότητα και των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, που ζητούσαν την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη συντήρηση 318 απορριμματοφόρων έναντι 23,6 εκατ. ευρώ.

"Μια τέτοια σύμβαση, εάν υπογραφεί, θα αποβεί επιζήμια για τον δήμο και θα δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή εν όψει των εκλογών" επεσήμανε η Ανοικτή Πόλη, καθώς η διάρκειά της είναι για 3+1 έτη το ποσόν είναι "λεόντειο" για τα οικονομικά του δήμου και λήγει στις 31.1.2014. "Σε πολλές περιπτώσεις το ποσόν συντήρησης των οχημάτων αντιστοιχεί στην αγορά τους" τονίζει εκφράζοντας την αντίθεσή της στα σχέδια ανάθεσης σε ιδιώτες για υπηρεσίες που μπορούν "με χαμηλότερο κόστος να παρασχεθούν από τον δήμο".

Παράλληλα, στον "ισχυρισμό" ότι οι 79 μηχανικοί στη Διεύθυνση Καθαριότητας δεν επαρκούν, η επικεφαλής της Ανοικτής Πόλης, Ελένη Πορτάλιου, τόνισε ότι "ο δήμος μπορεί και σήμερα κρατήσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα συντήρησης με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που προδιαγράφεται στον διαγωνισμό".

Σημείωσε, μάλιστα, ότι "μέσα από σεμινάρια οι μηχανικοί στη Διεύθυνση Καθαριότητας μπορούν να ανταποκριθούν στη συντήρηση" προσθέτοντας ότι "σήμερα 79 εργαζόμενοι στο μηχανολογικό τμήμα κάνουν τη συντήρηση των αυτοκινήτων του δήμου και των εκτός leasing απορριμματοφόρων (σ.σ.: 318 απορριμματοφόρα) καθώς και των μικρών οχημάτων".

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση των εργαζομένων στην καθαριότητα ζητώντας να εκπαιδευτούν κατάλληλα "ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τον δήμο", τη στιγμή που η προηγούμενη πενταετής ανάθεση συντήρησης για τα 318 οχήματα είναι ακόμη σε ισχύ και λήγει τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί η ρήτρα για εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνονται 280.200 εργατοώρες, που θα καλύπτονται από 32 εργαζόμενους με κόστος μισθοδοσίας 12,06 εκατ. ευρώ για την τριετία, την στιγμή που οι 79 μηχανικοί της Διεύθυνσης Καθαριότητας κοστίζουν 5,7 - 6 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

"Εμείς είμαστε αυτοί που ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες καθαριότητας των Ολυμπιακών Αγώνων" είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ, Μάρκος Δαρδαμάνης, προσθέτοντας πως "υπάρχει ακόμη χρόνος για να γίνουν τα απαραίτητα για την εκπαίδευση του προσωπικού" και απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή προειδοποίησε ακόμη και με κινητοποιήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL