Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αρνείται τις κατηγορίες για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο ο Τάσος Θεοφίλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνείται τις κατηγορίες για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο ο Τάσος Θεοφίλου

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο και για τη συμμετοχή του στην "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ο Τάσος Θεοφίλου, στην απολογία του σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Χαρακτήρισε δίκες σαν τη δική του "από ανεκτές ως επιβεβλημένες στην παρούσα χρονική συγκυρία. Τόνισε δε ότι η υπόθεση είναι σκευωρία και η κατάσταση "τόσο γελοία που δεν έκανα ούτε αίτηση αποφυλάκισης", ενώ σημείωσε πως εναντίον του δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο και δεν αναγνωρίστηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες.

"Θέλω να πιστεύω ότι το δικαστήριο σας δεν θα καταδικάσει κάποιον επειδή 1,5 χρόνο πριν τον καταδίκασε ο κίτρινος τύπος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Θεοφίλου. Σημείωσε ότι το μνημόνιο συσπειρώνει τα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας και αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι της ως εχθρό. "Δεν θεωρείται κοινωνική απειλή αυτός που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους αλλά εκείνοι που διεκδικούν τη δουλειά τους. Θεωρούνται κοινωνικός εχθρός οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές Χαλκιδικής για να ζήσουν σε καθαρό περιβάλλον, οι φτωχοί μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονται" υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ρόλο της αντιτρομοκρατικής στη δίωξή του, ο Τάσος Θεοφίλου σημείωσε πως δεν είναι αμόλυντη υπηρεσία αλλά έχει πολιτικό ρόλο. "Της έχει ανατεθεί εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου. Η έκρηξη βόμβας στα χέρια Αφγανού πρόσφυγα στα Πατήσια και ο εμπρησμός της Μαρφίν ήταν σκευωρία κατά των αναρχικών" υποστήριξε.

Παράλληλα, ο Τ. Θεοφίλου υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις στην ανάκριση. "Ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις 20 χρόνια μέσα" ανέφερε. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν τον θεώρησαν σημαντικό προκειμένου να τον συλλάβουν το 2010, "με θυμήθηκαν όμως μετά από δυο χρόνια από ασπρόμαυρη φωτογραφία".

Σε ό,τι αφορά τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", ο Τ. Θεοφίλου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση. "Είμαι αναρχικός κομμουνιστής. Δεν έχω καμιά σχέση με τη ΣΠΦ γιατί μας χωρίζουν αξιακά θέματα. Η ΣΠΦ είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση" ανέφερε.

Για τον Κώστα Σακκά, ο Τ. Θεοφίλου ανέφερε ότι είναι συμφοιτητές και φίλοι και ότι έχει πάει σπίτι του. Τέλος, υποστήριξε ότι αρνήθηκε να δώσει DNA για πολιτικούς λόγους. "Αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα" τόνισε.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Αυγής".


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL