Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αρνείται τις κατηγορίες ο Κώστας Σακκάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνείται τις κατηγορίες ο Κώστας Σακκάς

Με υπόμνημα απολογήθηκε ο Κ. Σακκάς, στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις και ότι ποτέ δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Στο υπόμνημά του ο Κ. Σακκάς δηλώνει αναφορικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, ότι ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία σχεδόν 5 χρόνια μετά (23-9-2009 η κατάσχεση στο Χαλάνδρι και ο ίδιος από 4-10-2010 βρισκόταν στα χέρια των αρχών). Επιπλέον, υποστηρίζει ότι τα αποτυπώματα αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρουν.

Παράλληλα, ο Κ. Σακκάς επικαλείται το σκεπτικό δικαστικής απόφασης, με την οποία απαλλάχτηκαν από την ίδια κατηγορία οι Γιόσπας, Βογιατζάκης και Ράλλης, ενώ τονίζει ότι με τους συγκατηγορούμενούς του, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για συμμετοχή στη ΣΠΦ, έχει μόνο φιλικές-κοινωνικές σχέσεις.

Επίσης, υποστηρίζει ότι υπάρχει εκκρεμοδικία, γιατί είναι σε εξέλιξη δύο δίκες για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα νέας προφυλάκισης με παλιά στοιχεία.

Τέλος, ο Κ. Σακκάς σημείωσε ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απόφαση του οποίου προς τον παρόν βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Νωρίτερα, ο Κ. Σακκάς οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος παρέμεινε προφυλακισμένος για περισσότερους από 30 μήνες χωρίς δίκη, πολύ περισσότερο από το όριο προφυλάκισης. Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2013, ύστερα 38 ημέρες απεργία πείνας, με την αντικατάσταση της κράτησης με περιοριστικούς όρους. Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη ξανά για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης, επειδή ένα βράδυ δεν διανυκτέρευσε στο σπίτι των γονιών του, αλλά αθωώθηκε από την κατηγορία. Ωστόσο, η Εισαγγελία άσκησε έφεση υπέρ του νόμου ενώ την ίδια ημέρα συνελήφθη ξανά σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης με βάση δύο αποτυπώματα σε πλαστική σακούλα που εντοπίστηκε στο σπίτι του συγκατηγορούμενού του Χ. Χατζημιχελάκη στο Χαλάνδρι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της Αυγής.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL