Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου / "Πράσινο" για μπουλντόζες σε Ριζάρειο - Χατζηκώνστα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου / "Πράσινο" για μπουλντόζες σε Ριζάρειο - Χατζηκώνστα

Τον δρόμο για την τσιμεντοποίηση του χώρου της Ριζαρείου και του Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι, από τους λιγοστούς εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή, άνοιξε το τοπικό δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη. Σύμφωνα με την απόφαση, που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ο συντελεστής δόμησης θα γίνει από 0,1 που είναι τώρα 0,4 σε έκταση συνολικά 37.000 τ.μ., στο πλαίσιο της αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής. Αυτόματα η περιοχή γίνεται "φιλέτο", πόσο μάλλον από τη στιγμή που λίγα μέτρα πιο δίπλα βρίσκεται το Golden Hall.

Ο δήμαρχος Γιώργος Κουράσης (Ν.Δ.) που έφερε το θέμα στο συμβούλιο χαρακτήρισε τη διαδικασία "τυπική υπόθεση" και πρόσθεσε πως η περιοχή δεν θα κινδυνεύσει με αλλοίωση, καθώς "υπάρχει δάσος". Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, να μπει σε οποιοδήποτε κίνδυνο το δάσος, η πρότασή του προκάλεσε τη γενικευμένη απορία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία εκφράστηκε ακόμη και από στελέχη της παράταξής του, τα οποία υπέβαλαν την παραίτησή τους. Τη θέση τους διαχώρισαν οι Σταύρου, Καυκάλα, Κιάκος, Δρίβας και Λαδόπουλος, αλλά μόνο ο Σταύρου καταψήφισε την πρόταση. Την πρόταση Κουράση καταψήφισαν ακόμη η Αντίσταση (ΣΥΡΙΖΑ) και η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), ενώ οι τρεις παρατάξεις - κλαδιά του ΠΑΣΟΚ άναψαν πράσινο φως για να υλοποιηθεί.

Η απόφαση πάντως δεν φέρνει τις μπουλντόζες σε Ριζάρειο και Χατζηκώνστα, καθώς για ν' αλλάξει ο συντελεστής δόμησης θα πρέπει να περάσει από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας κι από εκεί, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις ο σχετικός φάκελος, θα προωθηθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να εφαρμοστεί.

Αναμένονται νέες αντιδράσεις από τις παρατάξεις και τους κατοίκους που αντιτίθενται στο μέτρο, κάτι που άλλωστε έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Πριν από 15 χρόνια είχε γίνει ξανά προσπάθεια αύξησης των ορίων δόμησης, όταν ο δήμος είχε υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με την Ολυμπιακή Επιτροπή. Ύστερα από παρεμβάσεις των επιτροπών αγώνα κατοίκων, τα όποια σχέδια υπήρχαν για την "αξιοποίηση" της περιοχής ματαιώθηκαν. Προσπάθεια οικοδόμησης είχε γίνει και για τον χώρο Χατζηκώνστα, όμως οι κάτοικοι την απέτρεψαν, επί δημαρχίας, τότε, Ζαφειρόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL