Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Εκτός μισθοδοσίας όσοι έμεναν με ασφαλιστικά μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτός μισθοδοσίας όσοι έμεναν με ασφαλιστικά μέτρα

Την πόρτα εξόδου σε χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου δείχνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς καλεί όλες τις υπηρεσίες να διαγράψουν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων του Δημοσίου όλους τους υπαλλήλους που παραμένουν στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα και η υπόθεσή τους δεν συζητήθηκε μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που είχε καταθέσει τον Ιούλιο το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις έπρεπε να έχουν εκδικαστεί το αργότερο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013, διαφορετικά αίρονται αυτοδικαίως οι προσωρινές διαταγές ή τα ασφαλιστικά μέτρα που διατηρούν τους υπαλλήλους στις θέσεις τους.

Μάλιστα, στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, περιγράφεται ότι μέχρι τις 17 Γενάρη πρέπει να έχουν διαγραφεί από το Μητρώο και όλοι οι απασχολούμενοι που έχουν λάβει απορριπτική δικαστική απόφαση στις αγωγές τους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν προσφύγει σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο! Πέρα από την προφανή πρόσκρουση σε θεμελιώδεις δικαιικούς κανόνες, μιας και καταργείται στην πράξη το δικαίωμα των συμβασιούχων να εφεσιβάλουν τη δικαστική κρίση, στην απόφαση δεν περιλαμβάνεται καν η πρόβλεψη ότι θα επανέλθουν στις θέσεις τους όσοι εν τέλει δικαιωθούν σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο!

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται κατηγορηματικώς "να μην γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες" των ως άνω υπαλλήλων, απειλώντας ταυτόχρονα ότι "η μη συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις από τους κατά περίπτωση αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες επισύρει τις ανάλογα ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση η συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις θα ελεγχθεί δειγματοληπτικά από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)", καταλήγει η απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL