Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Εξαγγελίες Δένδια για φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. στη φυλακή υψίστης ασφαλείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαγγελίες Δένδια για φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. στη φυλακή υψίστης ασφαλείας

Η ανάθεση της φρούρησης της φυλακής υψίστης ασφαλείας, την ίδρυση της οποίας εξήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, στην ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι εξετάζεται σε συνέντευξή του στη σαββατιάτικη "Ημερησία" ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Συνεχίζοντας μάλιστα επισημαίνει την ανάγκη για συνολική αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος. Επαναλαμβάνει επίσης τα όσα η Ν.Δ. υποστηρίζει από την προηγούμενη εβδομάδα για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Καταγγελίες για "μαφιόζικες μεθόδους" και "απόπειρες δολοφονίας"

Την ίδια ώρα στην επιφάνεια έρχεται η διαμάχη μεταξύ αντιεξουσιαστών που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού, κάποιοι από τους οποίους συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό, και φυλακισμένων μελών -κατά δηλωσή τους- της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" μέσω κειμένων που αναρτώνται στο indymedia. Η τελευταία ανάρτηση έγινε την Κυριακή από 10 αντιεξουσιαστές -ανάμεσά τους και συλληφθέντες για το Βελβεντό- με αφορμή κείμενο από τα μέλη της ΣΦΠ μετά τον ξυλοδαρμό μέσα στη φυλακή ενός αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική σε καφετέρια στη Ν. Φιλαδέλφεια πριν από ένα χρόνο. Ο ξυλοδαρμός αποδόθηκε σε κρατούμενα μέλη της ΣΦΠ.

Οι δέκα αντιεξουσιαστές μιλούν για «μαφιόζικες συμπεριφορές και απόπειρες δολοφονίας" και σημειώνουν: «Θεωρούμε πως η δόλια ενέδρα στον σύντροφό μας αποτέλεσε μία στιγμή ενός πολιτικοστρατιωτικού σχεδίου επιβολής της σιωπής γύρω από ζητήματα που αφορούν την εν λόγω οργάνωση. Πέραν του ότι ένας, μαφιόζικου χαρακτήρα, εκβιασμός καταστρατηγεί τις αναρχικές αξίες, αποτελεί πλέον όχι μόνο επίδειξη ακραίας εξουσιαστικής συμπεριφοράς, αλλά και έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι, αν δεν ανακαλέσει, θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης - προστασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL