Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
MIX. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: / Αναβαθμίζουμε τα ΕΛΤΑ για να τα ξεπουλήσουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MIX. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: / Αναβαθμίζουμε τα ΕΛΤΑ για να τα ξεπουλήσουμε

Την αναβάθμιση των ΕΛΤΑ προκειμένου στη συνέχεια ...να ξεπουληθούν προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Σε μια τουλάχιστον οξύμωρη δήλωση, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης παρέπεμψε στο μέλλον την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, καθώς προηγείται η αναβάθμισή της, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τους λόγους της πώλησής τους τη στιγμή που θα προσφέρουν κερδοφόρες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ή, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών, "θα απογειωθούν".

"Τα ΕΛΤΑ έχουν μεταφερθεί με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ και υπάρχει διαδικασία ιδιωτικοποίησης σε εξέλιξη. Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται πολλή προσοχή, μεγάλη προπαρασκευή και ωριμότητα για να φτάσουμε κάποια στιγμή στο στάδιο της αποκρατικοποίησης» σημείωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας πως "η δική μου κατεύθυνση είναι να προβούμε σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να αναβαθμιστεί η εταιρεία, να αποκτήσει την αξία που απαιτείται προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε τις διαδικασίες".

Για τον λόγο αυτόν, όπως υπογράμμισε, η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ "δεν αφορά το άμεσο παρόν και μέλλον", όμως «κινείται και προετοιμάζεται με μία σειρά από διαδικασίες προπαρασκευής, καθώς «η μεγάλη προτεραιότητα δεν είναι η ιδιωτικοποίηση, αλλά η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η ανάκτηση της αξίας της εταιρείας»...

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμία κινητικότητα στον χώρο των ΕΛΤΑ ούτε καμία διαδικασία αντίστοιχη με αυτά στις οποίες υπόκεινται άλλες εταιρείες», ακολουθώντας τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν θα αγγίξει η διαθεσιμότητα τις εταιρείες υπό ιδιωτικοποίηση, αν και για τη ROSCO -εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού- το τοπίο παραμένει ακόμη θολό.

Οι παραπάνω εξαγγελίες έγιναν στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης από τα ΕΛΤΑ του "ψηφιακού γραμματόσημου", με γραμμωτό κώδικα, δηλαδή τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC). Ειδικότερα, σκανάροντας το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ, οι αγοραστές μπορούν να συνδέονται με το εταιρικό site των ΕΛΤΑ και να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο όλες τις πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία: διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.

Ν. ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL