Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Οι υπολογιστές της Χ.Α. αποκαλύπτουν / Παραστρατιωτική εκπαίδευση με όπλα και αναφορές σε αποθήκες πυρομαχικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υπολογιστές της Χ.Α. αποκαλύπτουν / Παραστρατιωτική εκπαίδευση με όπλα και αναφορές σε αποθήκες πυρομαχικών

Ασκήσεις... γυμναστικής, κατά τον Ηλ. Κασιδιάρη, των μελών της Χρυσής Αυγής

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν σταδιακά νέες φωτογραφίες που φέρεται να ανήκουν στο ηλεκτρονικό αρχείο της δικογραφίας με τα ευρισκόμενα "επίμαχα" αρχεία στους υπολογιστών των χρυσαυγιτών βουλευτών που εξέτασε και εξετάζει η Αντιτρομοκρατική.

Μετά τις φωτογραφίες με τις κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, οι διαρροές συνεχίστηκαν με φωτογραφίες του εκπροσώπου τύπου της Χ.Α., Ηλ. Κασιδιάρη, και άλλων μελών της, όχι μόνο να ποζάρουν με όπλα αλλά και να επιδίδονται σε... γυμνάσια στην εξοχή με τον Ηλία Κασιδιάρη να επιτηρεί και να μετέχει της εκπαιδεύσεως των μελών που είναι ντυμένα με στρατιωτική παραλλαγή ή με μαύρα σορτς ή φόρμες.

Μάλιστα, σε μια από αυτές, όπου μια ομάδα χρυσαυγιτών χαιρετά ναζιστικά, φορώντας μόνο παντελόνια φόρμας, ένας από αυτούς έχει τατουάζ στην κοιλιά του που με κυριλλικούς χαρακτήρες γράφει Τσέτνικ. Οι Τσέτνικ ήταν εθνικιστική σέρβικη παραστρατιωτική οργάνωση που έδρασε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, ενώ Τσέτνικ ήταν και οι Σέρβοι που συνεργάστηκαν στον Β' Παγκόσμιο με τους ναζί.

Το "άλμπουμ" των φωτογραφιών, εκτός από χρυσαυγίτες να σημαδεύουν με όπλα και εκπαιδεύσεις στρατιωτικού τύπου υπό το βλέμμα του Ηλ. Κασιδιάρη, οι εικόνες του παρελθόντος με ναζί να εκτελούν πολίτες συμπληρώνει και αρχείο με τίτλο «κοινωνικός εθνικισμός - πυρομαχικά» που περιέχει φωτογραφία με δεκάδες τύπους όλμων και ρουκετών σε αγροτική περιοχή.

Χάρτης με "στόχους" στα Εξάρχεια

Στα νέα στοιχεία που διαρρέονται από τη δικογραφία περιλαμβάνεται και χάρτης των Εξαρχείων, όπου σημειώνονται πολλά σημεία που, αν τα δει κάποιος προσεκτικά, μπορεί να δει πως πρόκειται για στέκια, χώρους συλλογικοτήτων, το στέκι μεταναστών, το οποίο σημειώνουμε ότι είχε δεχθεί το 2009 επίθεση με χειροβομβίδα και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα - ανεξιχνίαστη ακόμα υπόθεση-, μέχρι και καφετέριες.

Απίθανες δικαιολογίες

Την ίδια ώρα, από τη Χρυσή Αυγή επιστρατεύονται πραγματικά απίθανες δικαιολογίες για τις φωτογραφίες με ντυμένους Χρυσαυγίτες με κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν και τις στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις. Χθες ο Ηλ. Κασιδιάρης δήλωσε πως "έχουν βγει κάτι φωτογραφίες μου που κάνω γυμναστική", "αν γίνεται να κάνουν ένα νόμο να απαγορεύεται η γυμναστική για να γίνω και εγώ παχύσαρκος", ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος, εκτός από τις απίστευτες δικαιολογίες, παραποίησε ξανά και την ιστορία.

Συγκεκριμένα είπε "από πότε ποινικοποιούνται αποκριάτικα πάρτι και ασκήσεις γυμναστικής;", ενώ για τον ναζιστικό χαιρετισμό αρνήθηκε ότι είναι ο επίσημος της Χρυσής Αυγής και ότι είναι ναζιστικός, λέγοντας μάλιστα πως τον "χρησιμοποιούσε το 1940 ο ελληνικός στρατός όταν αντιμετώπιζε τους Ιταλούς και τους Γερμανούς στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας"!

Κατά τα άλλα, σε χθεσινή της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή είπε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ζητεί την άμεση διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την ταυτοποίηση της φωνής αυτών που ακούγονται σε ένα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και θεωρούν πως είναι αυτοί που έκαναν τη διαρροή των στοιχείων. Επιπλέον απευθύνθηκε και στο ΕΣΡ (βλέπε περισσότερα: ρεπορτάζ σελ. 36).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL