Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Ναζιστικές ομολογίες και απειλές κατά πάντων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναζιστικές ομολογίες και απειλές κατά πάντων

Οπτικοακουστικό υλικό με ορκωμοσίες μελών της Χ.Α., ναζιστικούς χαιρετισμούς ακόμα και από στρατιωτικό (πρόκειται κατα πληροφορίες για ταξίαρχο εν αποστρατεία που πέθανε πριν από λίγο καιρό), παραδοχή ότι είναι ναζί και φωτογραφίες με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν βρήκε τελικά η Αντιτρομοκρατική στους υπολογιστές που κατέσχεσε από τα σπίτια των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Γερμενή, Γ. Λαγού και Ν. Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το υλικό, που περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία, έχει ενταχθεί στη δικογραφία και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ποινική εμπλοκή νέων προσώπων. Μεταξύ άλλων στα χέρια των ανακριτριών περιήλθε κατάλογος με τις «20 αρχές της προπαγάνδας», ενώ, κατά πληροφορίες, στους υπολογιστές αποτυπώνεται το ενδιαφέρον για τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και Ζωή Κωσταντοπούλου καθώς παρουσιάζονται φωτογραφίες και των δύο μαζί με το βιογραφικό της πρώτης και κείμενα από τοποθετήσεις της δεύτερης στη Βουλή. Από τους "φακέλους της Χ.Α." δεν λείπουν και επιλεγμένα δημοσιεύματα δημοσιογράφων.

«Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε, μια για πάντα». Τα παραπάνω λόγια φέρεται να απευθύνει ο Ν. Μιχαλολιάκος σε μέλη της Χ.Α. πριν από τις εκλογές του 2012, μιλώντας σε ταβέρνα. «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο», συνεχίζει.

Εκτός από τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε φωτογραφίες και βίντεο, τόσο από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, τον Γ. Γερμενή και άλλα μέλη της Χ.Α., ανατριχιαστικοί είναι και όσα παρουσιάζονται να λένε κατά την ορκωμοσία τους κάποια μέλη. «Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας», εμφανίζεται να λέει μέλος της Χ.Α., ενώ ένα άλλο για όσους «γκρινιάζουν αλλά κάθονται στον καναπέ» αναφέρει: «Αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονταν από δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό». Δεν λείπει και η παραδοχή από τρίτο μέλος: «Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL