Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δεκάδες χτυπημένοι ανήλικοι στη ΓΑΔΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεκάδες χτυπημένοι ανήλικοι στη ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκαν χθες το μεσημέρι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωσταντοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης για τις προσαγωγές των μαθητών από την πρωινή συγκέντρωση. Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι ο αττικάρχης αρνήθηκε να τους συναντήσει και τελικά συναντήθηκαν με τον αρμόδιο για τις ανακρίσεις αστυνομικό, που τους ενημέρωσε ότι είχαν προσαχθεί 26-27 ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές, από τους οποίους θεωρούνταν ότι έχουν συλληφθεί δέκα που αναμενόταν να προσαχθούν μέχρι το βράδυ στον εισαγγελέα.

Οι βουλευτές ζήτησαν και είδαν τους συλληφθέντες και, όπως δηλώνουν, "διαπιστώσαμε ότι είναι ανήλικοι μαθητές μεταξύ των οποίων 14χρονα και 15χρονα παιδιά, πολλά από τα οποία ήταν χτυπημένα από τα ΜΑΤ, και γι' αυτό απαιτήσαμε να τα δει ιατροδικαστής. Επίσης απαιτήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς και δικηγόρους τους, γιατί τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα".

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 15χρονος μαθητής από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας πληροφόρησε ο Δ. Στρατούλης.

Αργά το απόγευμα η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε τη σύλληψη 10 και την προσαγωγή 55 ατόμων από την πορεία των μαθητών χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς είναι ανήλικοι και δίνοντας παράλληλα φωτογραφίες από κράνος, αντισφυξιογόνες μάσκες και μολότοφ που κατά την αστυνομία βρήκαν πάνω σε συλληφθέντες.

"Το πιο εξωφρενικό και το πιο παράλογο είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων διαπιστώσαμε ότι είναι και Γερμανός τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και μας είπε στα αγγλικά ότι δεν ξέρει πού τον έχουν και για ποιο λόγο, ενώ μας ανέφερε ότι τον συνέλαβαν ενώ περπατούσε στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των τυποποιημένων καταθέσεων των ανδρών των ΜΑΤ, με βάση τις οποίες κάποιες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις" επισημαίνουν οι βουλευτές.

Επιπλέον η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές φωτορεπόρτερ, τη στιγμή που γνώριζε την ιδιότητά τους. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στην «Α» ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, ο freelancer Νίκος Παλαιολόγος και Μαξ Ζίσλιν, εργαζόμενος σε γαλλικό πρακτορείο, προσήχθησαν για "εξακρίβωση στοιχείων" από την αστυνομία στο Μοναστηράκι, όπου πήγαιναν να φάνε μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχαν επιδείξει την αστυνομική και επαγγελματική ταυτότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL