Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Εσαεί μηχανισμό διαθεσιμότητας ζητάει η τρόικα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εσαεί μηχανισμό διαθεσιμότητας ζητάει η τρόικα!

Όχι μόνο για τη διετία 2015-16, αλλά εσαεί ζητάει τη λειτουργία του μηχανισμού διαθεσιμότητας στο Δημόσιο η τρόικα.

Αυτό αποκάλυψε χθες η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Real FM, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για γενικές αντιλήψεις της τρόικας και όχι για όρους που τίθενται για ένα νέο πρόγραμμα...

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, όπως είχε κάνει και μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές θέτουν το ζήτημα της επέκτασης του μηχανισμού κινητικότητας - διαθεσιμότητας επαναλαμβάνοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό "απεκλείσθη" τόσο από την ίδια όσο και από τον προϊστάμενό της Κυρ. Μητσοτάκη. "Η τρόικα θεωρεί ότι το κράτος θα πρέπει να έχει αυτόν τον μηχανισμό που να συνδέεται με τη διαθεσιμότητα εσαεί, είτε είναι είτε δεν είναι η τρόικα εκεί" περιέγραψε η υφυπουργός επιχειρώντας στη συνέχεια να χρυσώσει το χάπι και λέγοντας πως "αυτές είναι αντιλήψεις που εκφράζονται, δεν είναι αντιλήψεις που τίθενται ως όροι", τίθενται δηλαδή "στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης και όχι συζήτηση για το 2015, γιατί δεν υπάρχει πλαίσιο".

Να θυμίσουμε, πάντως, πως η ίδια η κ. Χριστοφιλοπούλου είχε συνδέσει τη συζήτηση αυτή με τα σενάρια της αναδιάρθρωσης χρέους και με μια νέα συμφωνία που θα τη συνοδεύει, ενώ κάτι αντίστοιχο ψέλλισε κατά τη συνέντευξη, χωρίς όμως να το ολοκληρώσει.

"Η αστυνομία ευθύνεται για την επίθεση στους σχολικούς φύλακες"

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Ε. Χριστοφιλοπούλου αποποιήθηκε των ευθυνών για την επίθεση με ξύλο και χημικά που δέχτηκαν οι σχολικοί φύλακες από τα ΜΑΤ κατά την προχθεσινή συγκέντρωση έξω από το ΥΔΜΗΔ επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αστυνομία. Όπως ανέφερε, "η επιχειρησιακή ευθύνη είναι στην αστυνομία και θα πρέπει να προσέχει παρά πολύ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της, όταν ρίχνει χημικά για ψύλλου πήδημα".

Υποστήριξε δε πως "είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη εντολή από πάνω να ριχτούν χημικά"... Για την ταμπακέρα, ωστόσο, που έχει να κάνει με την απώλεια των θέσεων εργασίας των σχολικών φυλακών, η υφυπουργός περιορίστηκε σε γενικολογίες για τη διερεύνηση αν έχουν προσόντα για να επανατοποθετηθούν, την εξαγορά πλασματικών χρόνων και την επιμόρφωσή τους στα προγράμματα του Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης

Στο μεταξύ τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε χθες ο κ. Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

* Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των καταργήσεων / συγχωνεύσεων οργανισμών καλεί σήμερα στη 1.30 μ.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Νίκης) το Συντονιστικό των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΠΟΘΑ - ΠΟΜΕΕΑ - ΟΣΕΤΕΕ και των σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΛΓΟ Δήμητρα, ΕΙΝ, ΗΔΙΚΑ, Αττικό Μετρό, Κτηματολόγιο, ΟΚΑΑ, ΕΛΟΤ, Εγνατία, ΜΟΔ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΚΑΠΕ, ΕΕΤΑΑ κ.ά.

Ρεπορτάζ: Νίκος Μορφονιός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL