Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Καρφιά στον Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ για τη συγχώνευση των κατασκευαστικών ΔΕΚΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καρφιά στον Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ για τη συγχώνευση των κατασκευαστικών ΔΕΚΟ

Το αφτί του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη τραβάει το Τμήμα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του περί τις συγχωνεύσεις των κατασκευαστικών εταιρειών Αττικό Μετρό, ΕΡΓΟΣΕ και Εγνατία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, "οι παραπάνω νομικές οντότητες σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν Κατασκευαστικές Εταιρείες, αλλά σχήματα Διαχείρισης Κατασκευής Δημοσίων Έργων με τη μέθοδο του project management. Πιο συγκεκριμένα, τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα προετοιμάζουν την ωρίμανση των έργων προκηρύσσοντας με ανοικτές διαδικασίες τις απαραίτητες μελέτες. Εποπτεύουν τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και την εκπόνηση των μελετών είτε με ίδια μέσα είτε με εξειδικευμένους ελεγκτές (checkers) που πάλι επιλέγονται με ανοικτές διαδικασίες.

Στη συνέχεια προβαίνουν στη δημοπράτηση των έργων και με την υποστήριξη construction managers εποπτεύουν την ορθή εκτέλεση της κατασκευής στην ποιότητα, τον χρόνο και στο κόστος που προδιαγράφουν οι σχετικές συμβάσεις κατασκευής".

Ειδικότερα, προσθέτει, "τα παραπάνω εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα αποτελούν συμπαγείς τεχνοδομές με υψηλού επίπεδου στελεχειακό δυναμικό και σύγχρονα διαχειριστικά εργαλεία", ενώ ως γενική αρχή στο θέμα της αξιολόγησης των δομών των εποπτευομένων φορέων του υπουργείου προτείνει "προσεκτική, μεθοδική και νηφάλια προσέγγιση της βελτιστοποίησης των δομών τους" αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL