Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ένταση στο Σύνταγμα - Χημικά και βία εναντίον διαδηλωτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένταση στο Σύνταγμα - Χημικά και βία εναντίον διαδηλωτών

Ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, όταν ομάδα αγνώστων αποκόπηκε από την συγκέντρωση και επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών δημιουργώντας αποπνιχτική ατμόσφαιρα. 

Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε μπλοκ πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά, με αποτέλεσμα να σπάσει η διαδήλωση και μεγάλο κομμάτι των συγκεντρωμένων να φύγει στα γύρω στενά του Συντάγματος και την Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν και στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και χτύπησαν διαδηλωτές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι πάρα πολύς κόσμος παρέμενε εγκλωβισμένος σε πολυκατοικίες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε στη Βουλή ότι συνελήφθησαν 9 άτομα ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε και 8 προσαγωγές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έκανε στην Βουλή 1000 άτομα επιτέθηκαν στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαρτυρίες κάνουν λόγο για επιθετική στάση της αστυνομίας, με μηχανές να κινούνται προς τον κόσμο που βρισκόταν στην πορεία. 

Σ.Αλεξίου: Τέτοια βία είχαμε να δούμε πάρα πολύ καιρό, τα χέρια της ΕΛΑΣ είναι λυμένα

«Δεχθήκαμε επίθεση από ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ την ώρα που υποχωρούσε η πορεία. Στρίμωξαν πολύ κόσμο στα στενά και στην Πανεπιστημίου. Από τύχη δεν συλληφθήκαμε εμείς και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μιλώντας στο Κόκκινο 150,5 ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τέτοια βία είχαμε να δούμε πάρα πολύ καιρό και είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει από εδώ και πέρα. Φάνηκε ότι είναι εντελώς λυμένα τα χέρια της Αστυνομίας».

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε από τα χημικά στην οδό Βουκουρεστίου και όχι έξω από τη Βουλή.  

Φωτογραφίες του Νικόλα Κοκοβλή

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL