Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών η Ελλάδα για το Βέλγιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών η Ελλάδα για το Βέλγιο

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες. Η Ελλάδα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) εμφανίζεται στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε εχθές βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντσς στο rtbf. Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» λίστα, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σήμερα αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

Πηγή: αμπε

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL