Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Από αγρότες και κατοίκους / Νέο μπλόκο στα πλευρικά διόδια των Μαλγάρων από αγρότες και κατοίκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από αγρότες και κατοίκους / Νέο μπλόκο στα πλευρικά διόδια των Μαλγάρων από αγρότες και κατοίκους

Φωτογραφία αρχείου

 «Φρένο» στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στο ύψος των Μαλγάρων έβαλαν ακόμη μια φορά χθες αγρότες και κάτοικοι της περιοχής υποχρεώνοντας με την κινητοποίησή τους τα συνεργεία να σταματήσουν τις εργασίες που είχε προγραμματίσει η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Οι αγρότες και οι κάτοικοι των Μαλγάρων δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατασκευή του παράπλευρου σταθμού διοδίων, διότι, όπως τονίζουν, αυτό θα δυσκολέψει πάρα πολύ τη μετακίνησή τους στα χωράφια τους σε μια έκταση 45.000 στρεμμάτων. Υποστηρίζουν ότι θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα και ζητούν ο σταθμός των παράπλευρων διοδίων να μεταφερθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, προς το Κλειδί, κάτι που θα εξυπηρετεί τους πάντες.

Στο πλευρό των κατοίκων και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, που έκανε σχετική έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο «να ξαναδεί το θέμα και να γίνει μια προσπάθεια συνεννόησης».

Οι αγρότες της περιοχής υποστηρίζουν ότι, εάν γίνουν στο συγκεκριμένο σημείο τα πλευρικά διόδια, θα δυσκολέψει πάρα πολύ η πρόσβαση στα χωράφια τους, αφού θα αναγκάζονται να διανύουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε δρόμους με πολλές στροφές, στους οποίους είναι αδύνατον να κινηθούν κάποια μεγάλου τύπου αγροτικά μηχανήματα, όπως για παράδειγμα οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαλγάρων Κώστας Σαράφης επισήμανε επίσης ότι τα συνεργεία της Εγνατίας Οδού «σκάβουν δίπλα στην κεντρική διώρυγα και τοποθετούν πασσάλους με κίνδυνο μια καταστροφική βλάβη αυτή την περίοδο». Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ενημερώθηκε καν ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, αγροτικοί συνεταιρισμοί, που θίγονται άμεσα.

«Θέλουν, μαθαίνουμε, να κλείσουν και τον αγροτικό δρόμο και να βάλουν τους αγρότες σε περιπορεία, να περνούν μέσα από το ανεπαρκές τοπικό οδικό δίκτυο, μέσα από τους οικισμούς, φορτηγά και νταλίκες εγκαθιστώντας την ταλαιπωρία για μια ζωή. Δεν εξυπηρετείται κανείς με αυτή τη χωροθέτηση» υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL