Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Δίκη "ληστών Διστόμου" κατέπεσαν οι κατηγορίες για εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη "ληστών Διστόμου" κατέπεσαν οι κατηγορίες για εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες από το onmiatv, αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν οι Π. Ασπιώτης, Μ. Σεϊσίδης, Κ. Σακκάς και Ν. Μαζιώτης.

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση καθώς και για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο σημειώθηκε στις 22 Αυγούστου του 2014. Αμέσως δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στα δελτία ειδήσεων με μπόλικο άρωμα τρομοκρατίας, μετά κι από διαρροές της αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα έγινε χρήση του τρομονόμου. Στην πλειοψηφία των κατηγορουμένων αποδόθηκαν ανεξιχνίαστες ληστείες από το 2006 και μετά και επιδιώχθηκε να στηριχτεί από το 2012 και μετά να στοιχοθετηθεί κατασκευασμένη δράση "εγκληματικής οργάνωσης" που συνδεότανς με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Βασικό επιχείρημα του παραπεμπτικού βουλεύματος ήταν ο βαρύς οπλισμός. Αυτές οι κατηγορίες κατέπεσαν σήμερα στο δικαστήριο.

Ο Γ. Πετρακάκος κρίθηκε αθώος για τις 6 από τις 10 ληστείες που του απέδιδε το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών και η ληστεία με ανθρωποκτονία (για την οποία επίσης αθωώθηκε) στον Χολαργό το 2008. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη οπλοκατοχή και για 4 ληστείες: Δίστομο (Εθνική) , Π. Φάληρο (Eurobank), Γαλατά (Alpha Bank) και Σαρωνίδα (Eurobank). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών.

Ο Σπ. Χριστοδούλου κρίθηκε ένοχος για τις 8 ληστείες που του αποδίδονταν (Πόρτο Χέλι, Παλαιό Φάληρο, Κρανίδι, Ηράκλειο Αττικής, Βελεστίνο, Δίστομο, Σπέτσες, Σαρωνίδα). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 31 ετών.

Η Μ. Θεοφίλου κρίθηκε ένοχη για μία ληστεία (Γαλατά) και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίας μια φορά τον μήνα σε Α.Τ.

Ο Γρ. Τσιρώνης κρίθηκε ένοχος για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και πλαστογραφίας και καταδικάστηκε σε 18 μήνες. Αντίστοιχα σε 18 μήνες καταδικάστηκαν και οι Θ. Ασημακόπουλος (για υπόθαλψη) και Φ. Ασημακόπουλος (για πλαστογραφία).

Διαβάστε περισσότερα:

Μια τηλεοπτική δίκη με ολίγον DNA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL