Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια ο Μανώλης Κυπραίος

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση στις 15/06/2011 - «Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη» αναφέρει ο δημοσιογράφος

Εννέα χρόνια άργησε η δικαίωση για τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο που το 2011 έχασε την ακοή του από επίθεση των ΜΑΤ με κρότου-λάμψης.

«Με την απόφαση Α8144/15-5-2020 η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου στις 15/06/2011. Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη. Μείναμε όρθιοι έστω και εννιά χρόνια μετά...» αναφέρει ο Μ. Κυπραίος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Μανώλης Κυπραίος πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει στο Κόκκινο για το τι ακριβώς συνέβη στις 15 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εναντίον του 1ου μνημονίου, την οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά, φωτογραφίζοντας παράλληλα. Είχε περιγράψει αναλυτικά τα γεγονότα και τις συνθήκες, υπό τις οποίες υπέστη το μοιραίο πλήγμα από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης που ρίφθηκε από «απόσταση αναπνοής» και μάλιστα μέσα σε στοά (!), επί της οδού Φιλελλήνων. Και εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν κατόπιν…

Στη συνεχιζόμενη προσπάθειά του να δικαιωθεί, αντιμετώπισε σχόλια του τύπου «σιγά μην σε πληρώσουμε κιόλας», καθώς κι επικλήσεις νόμων του… 1943 και της απριλιανής δικτατορίας που όριζαν ότι ακόμη και οι θανατώσεις διαδηλωτών επιτρέπονται, προκειμένου να κατασταλούν λαϊκές κινητοποιήσεις! Προβλήθηκε, όμως, απέναντί του κι ο ισχυρισμός πως, ό,τι του συνέβη, δεν ήταν «έργο» χειροβομβίδας κρότου- λάμψης, αλλά εκρηκτικού μηχανισμού που έριξαν διαδηλωτές…

Ο Μανώλης Κυπραίος σήμερα είναι κωφός και από τα δύο αυτιά και αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας (μετατραυματικό στρες, υπολειτουργία λαβυρίνθου, πρόβλημα στη βάδιση), ενώ έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.

Διαβάστε επίσης:

Μανώλης Κυπραίος: Περιμένοντας τη δικαισύνη οκτώ χρόνια...

Μ. Κυπραίος: Έχασα την ακοή μου από κρότου λάμψης και μου απαντούσαν “σιγά μην σε πληρώσουμε”

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις