Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Κυβερνο‑επίθεση σε χιώτικη ιστοσελίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνο‑επίθεση σε χιώτικη ιστοσελίδα

Φαίνεται ότι η ΑΥΓΗ δεν είναι η μόνη που δέχεται διαδικτυακή επίθεση. Οποια ιστοσελίδα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητστοτάκη μπαίνει στο στόχαστρο τρολ και bot.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η χιώτικη ιστοσελίδα astraparis.gr:

Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματά μας, ειδικότερα δε εκείνα που αφορούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα, λόγω των αποκαλύψεων, που έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας κι έχουν κινητοποιήσει διεθνείς οργανισμούς, έγιναν θέμα συζήτησης στην Βουλή, ενώ σχετική ερώτηση κατατέθηκε και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από Ιταλό ευρωβουλευτή.

Η υπόθεση ξεκίνησε από την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 με την δημοσίευση της αποκαλυπτικής φωτογραφίας από την παραλία της Μονολιάς, το πρωί της 30ής Απριλίου 2020 και προωθήσαμε την σχετική ανάρτηση ως διαφήμιση. Τόσο αυτή η προώθηση, όσο και εκείνη της ερώτησης του Ιταλού ευρωβουλευτή (χθες) απορρίφθηκαν.

Η συνέχεια ήρθε σήμερα το πρωί με την μαζική αποστολή από το facebook μηνυμάτων ότι οι αναρτήσεις μας παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας, χαρακτηρίζονται ως spam και κατεβαίνουν από παντού (σελίδα και ομάδες), ενώ έχει μπλοκαριστεί και το domain name της ιστοσελίδας μας και απορρίπτεται από οποιοδήποτε μήνυμα στην πλατφόρμα του Facebook. Αντίστοιχα μηνύματα λαμβάνουν όσοι έχουν κοινοποιήσεις αναρτήσεις μας, οι οποίες επίσης έχουν κατέβει.

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι έχουμε κινήσει την διαδικασία να αρθεί αυτός ο αποκλεισμός και έως ότου γίνει αυτό να παρακολουθούν τις εξελίξεις και την ειδησεογραφία μας απευθείας από την ιστοσελίδα μας.

Σας καλούμε να εκφράσετε με οποιοδήποτε τρόπο κρίνετε πρόσφορο την συμπαράστασή σας και την διαμαρτυρία σας, γιατί εδώ πρόκειται όχι για επίθεση εναντίον ενός μέσου ενημέρωσης, που δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτών που την έχουν οργανώσει, αλλά για επίθεση κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL