Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Η παρακαταθήκη της θυσίας του Γρ.Λαμπράκη παραμένει επίκαιρη

«Τιμούμε τη θυσία του κρατώνττας ζωντανή τη μνήμη του στους καθημερινούς μας αγώνες» τονίζουν με κοινή ανακοίνωση ο τομέας Υγείας της ΚΟ και το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συμπλήρωση 53 ετών από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη

Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών αποτίωντας φόρο τιμής στον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη 53 χρόνια μετά τη δολοφονία του από παρακρατικούς στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του τομέα Υγείας της Κ.Ο. και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν «Συμπληρώθηκαν φέτος 53 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή της Δημοκρατίας, της Αριστεράς και του φιλειρηνικού κινήματος Γρηγόρη Λαμπράκη, από το παρακράτος της δεξιάς. Τιμώντας την μνήμη του, εκ μέρους του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αφήσαμε λίγα λουλούδια στον τάφο του συναδέλφου μας ιατρού - βουλευτή της Αριστεράς. Παρόντες και εκπρόσωποι του φιλειρηνικού και αντιφασιστικού κινήματος».

» Η στυγνή δολοφονία του επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις της εποχής και έγινε ζοωγόνος δύναμη για τους αγώνες του λαού μας. Η παρακαταθήκη της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη παραμένει το ίδιο επίκαιρη και στις σημερινές περιστάσεις.

» Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, των κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων, αλλά και της κοινοβουλευτικής τάξης και ομαλότητας παραμένουν ζητούμενα και σήμερα. Τιμούμε τη θυσία του κρατώνττας ζωντανή τη μνήμη του στους καθημερινούς μας αγώνες».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις