Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Γ.Σακελλαρίδης: Τα λόγια του κ. Τσιόδρα για τους Ρομά θα μπορούσαν να αφορούν όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Σακελλαρίδης: Τα λόγια του κ. Τσιόδρα για τους Ρομά θα μπορούσαν να αφορούν όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αφού διάβασε την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά είπε για τους συμπολίτες μας: "Σε κάποιες χώρες δυστυχώς μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτούς ως απειλη. Δεν είναι απειλή. Είναι ευάλωτη ομάδα"» τονίζει με αναάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία πρόσθεσε ότι «συνέχισε λέγοντας ότι "δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας ούτε στις υπόλοιπες κοινωνίες του κόσμου. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας"».

«Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αναμένουμε τον ίδιο λόγο για τους προσφυγικούς καταυλισμούς σε νησιά και ενδοχώρα. Και πολύ περισσότερο πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Αλήθεια είναι. Σήμερα όμως θα κρατήσουμε ότι τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να αφορούν όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς στην Ελλάδα», σημείωσε ο Γ.Σακελλαρίδης.

Καταλήγοντας, ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας προσθέτει ότι «θα μπορούσαν να μπουν αυτούσια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας στα σχολεία ως παράδειγμα αντιρατσιστικού λόγου, ως δημόσιου λόγου που προωθεί την πολυπολιτισμικότητα, την συμπερίληψη και την αλληλεγγυή. Μπράβο στον κ. Τσιόδρα».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgabriel.sakellaridis%2Fposts%2F10157688136539724&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL