Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού ζητούν τα νησιά για να προστατευθούν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού ζητούν τα νησιά για να προστατευθούν (Video)

Ανησυχία επικρατεί σε Τήλο και Τήνο με την άφιξη επισκεπτών ενόψει Πάσχα, τη στιγμή που υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού.https://www.youtube.com/embed/-YxBfI-KyQg

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Κάμμα Αλιφέρη μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, στο νησί έχουν επιστρέψει ήδη πολλά άτομα, καταγόμενα από εκεί και τα οποία μπήκαν σε εθελούσια 14ήμερη απομόνωση τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, επειδή ο Μάρτιος είναι μήνας επισκευών των σπιτιών και των επιχειρήσεων, αλλά και δεδομένου του γεγονότος ότι πλησιάζει το Πάσχα που αυξάνει την επιθυμία μετάβασης στο νησί, οι δημοτικές αρχές πήραν ομόφωνα αποφάσεις υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας ώστε να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στις ακτοπλοϊκές μεταβάσεις στο νησί. «Να μην μπορούν να έρχονται στο νησί άνθρωποι που δεν είναι πραγματικοί μόνιμοι κάτοικοι 12 μήνες το χρόνο» εξήγησε η δήμαρχος. Παράλληλα, σημείωσε ότι προκειμένου να μπορέσει η αστυνομία να επιβλέψει την καραντίνα των αφιχθέντων στα νησιά, αυτή πρέπει να θεσμοθετηθεί.

«Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, σε συχνή επαφή με τον λιμενάρχη και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος. Όπως σημείωσε, έχει εισηγηθεί πιο αυστηρό πλαίσιο για τις μετακινήσεις, το οποίο ισχύει μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. Ακόμα, αυτοί που φθάνουν στο νησί, θα τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα, ακόμα και αν είναι κάτοικοι.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL