Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε λειτουργίες χωρίς πιστούς προσανατολίζεται η Εκκλησία

Πρώτη φορά Ιερά Σύνοδος με τηλεδιάσκεψη

«Σιωπητήριο» στους μητροπολίτες, μόνο ο Ναυπάκτου Ιερόθεος θα μιλάει στα ΜΜΕ

Προς την τέλεση λειτουργιών χωρίς πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα προσανατολίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) «χαιρετίζει» την σχετική δήλωση της Νίκης Κεραμέως. Η χθεσινή συνεδρίαση έγινε πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται να εισηγήθηκε η Εκκλησία να ζητήσει από το Σάββατο του Λαζάρου ώς το Πάσχα να επιτραπούν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς, όμως κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται ευθέως ως αίτημα στην απόφαση της ΔΙΣ, παρά μόνο εμμέσως.

Νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών: “Εξετάζουμε την πρόταση της ΔΙΣ να γίνουν, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών».

Η ΔΙΣ προέτρεψε τους πιστούς να «θυσιάσουν» την παρουσία τους στις εκκλησίες και τη Θεία Κοινωνία «για χάρη όλων των αδελφών σας» και διαβεβαίωσε ότι “οι ιερείς θα λειτουργούμε λιτά, χωρίς μεγάφωνα και πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, έστω ‘κεκλεισμένων των θυρών’, όσο κι αν αυτό μας είναι δύσκολο και στενάχωρο”.

Κάλεσε επίσης τους πιστούς να ακούν «απαρέγκλιτα» τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και «να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοή», η οποία «δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης».

Άσκηση σιωπής

Η ΔΙΣ μίλησε με αυστηρό τρόπο για τις δημόσιες παρεμβάσεις μητροπολιτών και κληρικών και ξεκαθάρισε ότι «δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν απολύτως να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της γενικής ενημερώσεως και το Διαδίκτυο» προτρέποντας όλους «να ησυχάζουν, να ασκούνται στη σιωπή και την εντονότερη προσευχή». Μόνος εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στα ΜΜΕ θα είναι ο έμπειρος μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Πίεση Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ασκεί πιέσεις προς την κυβέρνηση για πραγματοποίηση των λειτουργιών τη Μεγάλη Εβδομάδα: «Δεν μπορεί τα παράνομα τζαμιά να λειτουργούν και οι Εκκλησίες να είναι κλειστές»...

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις