Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τρόφιμα για να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό (Video)

Σύμφωνα με τους διεθνής φορείς ασφάλειας τροφίμων ο ιός δεν μεταδίδεται από την οδό της πέψης. Ο ανθρώπινος οργανισμός μολύνεται από τα μάτια και από το βλενογόννο της μύτης και του στόματος σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ

Το γεγονός ότι δεν είναι διατροφική αλλά υγειονομική η κρίση, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Σταύρος Δαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι όταν πάμε στο σουπερ μάρκετ προσπαθούμε να μην αγγίζουμε όλα τα τρόφιμα.

Επιπλέον, ο κ. Δαννόπουλος συνέστησε να απολυμαίνουμε τη χειρολαβή του καροτσιού στο σούπερ μάρκετ, για την περίπτωση που ο προηγούμενος που το χρησιμοποίησε να ήταν φορέας του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με τους διεθνής φορείς ασφάλειας τροφίμων ο ιός δεν μεταδίδεται από την οδό της πέψης. Ο ανθρώπινος οργανισμός μολύνεται από τα μάτια και από το βλενογόννο της μύτης και του στόματος σημείωσε ο κ. Δαννόπουλος.

«Για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες ύπαρξης του ιού μέσα στο σπίτι θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τις συσκευασίες των τροφίμων με ένα σφουγγαράκι και λίγο σαπούνι», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο κορωνοϊός είναι ιδιαίτερα ασταθής στο περιβάλλον και ότι είναι θερμοευαίσθητος, «εάν μαγειρέψουμε το τρόφιμο τότε ο ιός καταστρέφεται».

Τέλος ο Στ.Δαννόπουλος επεσήμανε ότι το καλό πλύσιμο, χρησιμοποιώντας σαπούνι, στα μαγειρικά σκεύη τα κάνει ασφαλή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο