Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
«Μας έχουν παρατήσει δύο μέρες σε αεροδρόμιο του Λονδίνου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μας έχουν παρατήσει δύο μέρες σε αεροδρόμιο του Λονδίνου»

Τεράστιες ευθύνες καταλογίζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών οι 200 Έλληνες εργαζόμενοι στην Βρετανία οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου από το μεσημέρι της Τετάρτης. Η καταγγελία της κτηνιάτρου Ελεάννας Χαραλαμποπούλου Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα είναι αποκαλυπτική.

«Την Τρίτη το πρωί επικοινώνησα με το ελληνικό υπΕξ και με προέτρεψαν να πάρω την πτήση της RyanAir την Τετάρτη το απόγευμα.

Επικοινώνησα με το αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, όπου μου επιβεβαίωσαν ότι η συγκεκριμένη πτήση θεωρείται πτήση επαναπατρισμού.

Παράτησα τη δουλειά μου, άφησα το σπίτι μου όπως και άλλοι 200 άνθρωποι που βρεθήκαμε στο Στάνστεντ. Εκεί όμως ενημερωθήκαμε – κι ενώ η εταιρεία έλεγε πως είναι έτοιμη για την πτήση – ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε δώσει άδεια για προσγείωση στην Αθήνα.

Μας έχουν παρατήσει εδώ σε ένα αεροδρόμιο με ό,τι μέσο προστασίας είχαμε (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) να τελειώνει. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν έχουν ούτε νερό να τους δώσουν, τους έχουν τελειώσει οι πάνες για τα παιδιά και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους.

Τώρα μας αποκαλούν ‘υγειονομική βόμβα’ κι εγώ ως κτηνίατρος το αποδέχομαι. Όμως δεν το απέτρεψαν.

Από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο δεν ενδιαφέρθηκε κανείς κι όταν πήραμε εμείς τηλέφωνο, ο διπλωμάτης με τον οποίο μιλήσαμε μας είπε ότι τον ξυπνήσαμε. Τελικά μας είπαν ότι θα βγει πτήση επαναπατρισμού κάποτε, με άλλους 2.500 ανθρώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL