Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Φόβος και ανησυχία στην περιοχή / Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από κορωνοϊό στη δυτική Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φόβος και ανησυχία στην περιοχή / Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από κορωνοϊό στη δυτική Μακεδονία

Στους τέσσερις ανέβηκαν χθες οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Δυτική Μακεδονία, αφού κατέληξε και ο 87χρονος άνδρας από τη Δαμασκηνιά που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα. Ο φόβος και η ανησυχία είναι διάσπαρτοι στην περιοχή, ενώ χθες έγιναν άλλες πέντε διακομιδές πολιτών με συμπτώματα κορωνοϊού από τη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά του Δήμου Βοΐου, που βρίσκονται σε καραντίνα.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο «Μαμάτσειο» ένας ακόμη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αρνητικά για τον νέο κορωνοϊό ήταν τα τεστ δύο ραδιολόγων του νοσοκομείου που βρίσκονταν σε καραντίνα και έτσι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα τεστ για το προσωπικό στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου και δούλευε το ένα από τα θύματα του κορωνοϊού, όπως και κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή και περίπου 20 εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Αριθμητική και όχι επιδημική η αύξηση, λέει ο περιφερειάρχης

«Στη δυτική Μακεδονία αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου δέκα εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό έχουν διαγνωστεί με προσβολή από κορωνοϊό. Χθες εστάλησαν 30 δείγματα στα διαγνωστικά κέντρα για να δούμε τι γίνεται συνολικά με το προσωπικό του νοσοκομείου», εξηγεί ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν ανοιχτό, ενώ οι πολίτες φοβούνται να το επισκεφθούν θεωρώντας το ως εστία διάσποράς του ιού. Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, μέσα σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση υπάρχει και κάτι θετικό, καθώς «οι πολίτες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση του κορωνοϊού, μόνο αριθμητική». Στη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά σε καθημερινή πλέον βάση συνεργείο του δήμου Βοΐου προμηθεύει τους κατοίκους με τρόφιμα και φάρμακα, ενώ σε καθημερινή βάση υπάρχει επικοινωνία γιατρών και ψυχολόγων μαζί τους.

Τα βασικά είδη διατροφής τα διανέμει δωρεάν ο δήμος. Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν χθες οι δεκατρείς οδηγοί φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και 17 ημέρες στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ, ενώ τα φορτηγά τους έμειναν εκεί και θα τα παραλάβουν όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό και ανοίξουν τα σύνορα.

Ανησυχούν στη Χαλκιδική για τους «παραθεριστές»

Τέλος, στη Χαλκιδική, που μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, η τοπική κοινωνία φοβάται ότι ο τόπος τους σύντομα θα μπει στον χάρτη διάδοσης του ιού εξαιτίας της μετακίνησης χιλιάδων Θεσσαλονικιών στα εξοχικά τους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής υποστήριξε επίσης ότι κάτοικοι με ύποπτα συμπτώματα που προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας και στο νοσοκομείο Πολυγύρου δεν υπακούουν στις εντολές των γιατρών για κατ’ οίκον περιορισμό και συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με μια εκτενή του ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να «μείνουμε σπίτι», αλλά και όσους έχουν παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή και τις επισκέπτονται να πράττουν το ίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL