Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Θυσιάζουν ακριτικά νησιά χωρίς σχέδιο για να περιορίσουν τις εκλογικές απώλειες (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θυσιάζουν ακριτικά νησιά χωρίς σχέδιο για να περιορίσουν τις εκλογικές απώλειες (ηχητικό)

Νησιά που σήκωσαν την σημαία της αξιοπρέπειας της Ελλάδας με την αλληλεγγύη τώρα πληρώνουν, Μητσοτάκης και Μηταράκης υπό την σιωπή των ΜΜΕ κρύβουν την πρωτοφανή ανικανότητα και έλλειψη σχεδιασμού, τα θυσιάζουν για να περιορίσουν τις εκλογικές απώλειες, με απρόκλητη βία σε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, φωτιές στα δάση από τις δυνάμεις κατοχής Χρυσοχοΐδη, καταστρέφουν την οικονομία μας και την εικόνα μας για το μέλλον, τόνισε ο επικεφαλής της «Επανεκκίνησης», δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης Κώστας Αστυρακάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/766751041&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ακρίτες συμπολίτες μας και σε όλα τα νησιά και ειδικότερα στη Λέσβο, για το θάρρος και την αυταπάρνηση, την τρομερή αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν αυτές τις ημέρες απέναντι στην πρωτοφανή επιθετικότητα, την απρόκλητη βία της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους ακρίτες», είπε ο κ. Αστυρακάκης.

«Προχθές», όπως ανέφερε, «σε καθιστική διαμαρτυρία στο λιμάνι, όταν έφταναν τα ΜΑΤ, έριξαν στον κόσμο που καθόταν, σε γυναίκες, παιδιά, μεγάλους ανθρώπους, 03.30 το πρωί, έριξαν χημικά, δακρυγόνα. Και ο κόσμος ήταν εγκλωβισμένος, τους είχαν εγκλωβίσει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Πρόκειται για ηθική και φυσική εξόντωση των κατοίκων από "δυνάμεις κατοχής", έτσι τους αποκαλεί ο κόσμος, την εισβολή των ΜΑΤ στο νησί», προσθέτοντας για την συμπεριφορά των ΜΑΤ ότι «υπάρχουν καταγεγραμμένες σκηνές με ύβρεις προς τους ντόπιους».

«Έβαλαν φωτιά στο δάσος», συνέχισε επανερχόμενος στα όσα συνέβησαν εκεί, «έτρεχε ο δικός μας κόσμος με κουβάδες να σβήσει τη φωτιά, σε ένα δάσος που είναι ο πνεύμονάς μας, η ζωή μας, που χρόνια τώρα προστατεύουμε και διατηρούμε ... ήρθαν τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη να βάλουν φωτιά στο δάσος ... και έδειξαν αναλγησία, δεν πλησίασαν καν να βοηθήσουν, έτρεχε ο κόσμος να σβήσει τη φωτιά».

Παρέθεσε επίσης σε άλλο σημείο τα όσα έγιναν «χτες στην Καράβα, σε έναν δρόμο-καρμανιόλα, στενό, με βράχια και θάμνους δεξιά κι αριστερά, είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου. Και έριξαν χημικά, ενώ τους είχαμε προειδοποιήσει να μην το κάνουν ... ήμασταν τυχεροί κι εμείς κι ο κ. Χρυσοχοΐδης που δεν θρηνήσαμε θύματα. Ξέρετε πόσος κόσμος έπεσε στα βράχια, σκίστηκε; Χτύπησαν αρκετοί άνθρωποι. Τι είναι αυτά; Θα δούμε τι μέτρα θα πάρουμε ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης γι` αυτή την βία που ασκείται είναι υπεύθυνος. Και η κυβέρνησή του», τόνισε ο κ. Αστυρακάκης.

Καυτηρίασε παράλληλα «την στάση των ΜΜΕ και κυρίως αυτών εθνικής εμβέλειας, που ασχολούνται ελάχιστα με το θέμα και το μόνο που έχουν να πουν είναι "να! η κυβέρνηση δεν στάθηκε τόσο επικοινωνιακά ώστε να μπορέσει να περάσει στους κατοίκους το υπέροχο σχέδιό της". Είμαστε εμείς που... δεν καταλάβαμε το υπέροχο σχέδιό της, σύμφωνα με τα κανάλια, γι` αυτό αντιδρούμε. Είναι απαράδεκτο!».

Σε πολιτικό επίπεδο, όπως υπογράμμισε, «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα πολύ σοβαρό για τον τόπο μας ζήτημα, στο οποίο είχε επενδύσει προεκλογικά. Δείχνει πρωτοφανή ανικανότητα και έλλειψη έστω και στοιχειώδους σχεδιασμού, η εναλλαγή προσώπων, η κατάργηση και ανασύσταση υπουργείων, τα "παραγάδια" μέσα στη θάλασσα που στήνει και μετά παίρνει πίσω... Επτά μήνες πέρασαν και το μόνο που έχει μείνει είναι ο αυταρχισμός.

Η "τάξη και ασφάλεια" είναι "αταξία και ανασφάλεια", για όλη την Ελλάδα. Η επιβολή είναι αυτό που τους μένει να εφαρμόσουν, ακροδεξιές πρακτικές. Γιατί την σέρνουν αυτή την κυβέρνηση οι ακροδεξιοί που φωλιάζουν σε αυτή. Με κλειστά κέντρα-φυλακές στα νησιά και το χάιδεμα των αυτιών των δικών της δημάρχων και περιφερειαρχών, σε όλη την Ελλάδα».

«Η επιλογή περιορισμού των εκλογικών απωλειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα νησιά, η θυσία τους, όπως και η επένδυση σε ταπεινά, πολιτικάντικα κίνητρα, καταδικάζει τα νησιά και καταστρέφει την οικονομία τους και την εικόνα τους για το μέλλον, τα γκριζάρει. Δεν καταλαβαίνουν και το μέγεθος των εθνικών συνεπειών για αυτό το νησιωτικό, ακριτικό σύνορο της χώρας», συνέχισε. «Όλα τα νησιά μας -και η Λέσβος- κράτησαν ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας τα τελευταία χρόνια, με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ωριμότητα που διαχειριστήκαμε το θέμα, σηκώνοντας όλο το βάρος για λογαριασμό όλης της Ελλάδας. Σήμερα, πληρώνουμε όλο αυτό το όμορφο πράγμα που βγήκε από τη Λέσβο. Δεν δικαιούμαστε αυτή την συμπεριφορά, ούτε να καταδικαζόμαστε σε μαρασμό».

Ο κ. Αστυρακάκης αναφέρθηκε στις επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης (Περιφέρειας και Δήμων), τονίζοντας ότι έγιναν «για να επιβάλουν τις απόψεις τους, τις κατά καιρούς διαφοροποιούμενες, γιατί δεν υπήρξε σταθερό σχέδιο, να ενημερώσουν κατοίκους και αυτοδιοίκηση. Οι δύο δήμαρχοι της Λέσβου παρουσίασαν τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των δύο δημοτικών συμβουλίων, που μιλούσαν για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα, που μιλούσαν για καμία νέα δομή στο νησί. Αυτά βέβαια, δεν τα άκουσαν ... κατέληξαν στο τελευταίο σχέδιο του κ. Μηταράκη (αφού εναλλάχθηκαν ένα σωρό υπεύθυνοι) και θέλουν να το επιβάλουν με τη βία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL