Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Συνέδριο ΓΣΕΕ με ΜΑΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέδριο ΓΣΕΕ με ΜΑΤ (Video)

Eurokinissi

Τα ΜΑΤ διανυκτέρευσαν στο Καβούρι προκειμένου να γίνει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο οποίο είναι καλεσμένος και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας διανυκτέρευσαν έξω από το ξενοδοχείο, το οποίο έχει τεθεί σε κλοιό με απώτερο στόχο, η τρίτη προσπάθεια διεξαγωγής του συνεδρίου να έχει αποτέλεσμα.

Από το πρωί η αστυνομία είχε κλείσει τους περισσότερους κάθετους στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης δρόμους, που οδηγούν στο Καβούρι. Η οδός Ηλίου όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγεται το συνέδριο ήταν κλειστή, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απαγόρευαν την πρόσβαση σε αυτό.

Αποκλεισμένες είναι αυτήν την ώρα όλες οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται παραπλεύρως του ξενοδοχείου σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το ξενοδοχείο, πίσω από τον φραγμό των ΜΑΤ. Με πανό και συνθήματα διεκδικούν πρόσβαση στο Συνέδριο και την απομάκρυνση της Αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν με συνθήματα «... συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», ενώ φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και κατά των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και από την ειδική εξέδρα που είχε στηθεί, απεύθυναν χαιρετισμούς ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και η Έφη Χαλιού μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ. Αμφότεροι μίλησαν για «συνέδριο-παρωδία» που απειλεί τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. Επίσης μεταδόθηκαν τηλεφωνικές παρεμβάσεις από τον χώρο του συνεδρίου, του Αλέκου Περάκη και του Θανάση Γκώγκου που είναι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ  Δ. Κουμπούρης κατήγγειλε τον αποκλεισμό 22 εκλεγμένων συνταξιούχων από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Θέλουμε να καταγγείλουμε σε όλη την εργατική τάξη τον απαράδεκτο αποκλεισμό των συνταξιούχων και εκλεγμένων από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Έχουμε παρει μέρος σε όλα τα συνέδρια και σήμερα δεν μας επέτρεψαν να μπούμε στο φυσικό μας χώρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κατσώτης: "Ντροπή της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των δυνάμεων κατστολής"

«Είναι ντροπή της κυβέρνησης, της αστυνομίας, των δυνάμεων καταστολής, που σήμερα απαιτούν από τον κάθε ένα αντιπρόσωπο με βάση το χαρτί που έχουν και την πολιτική ταυτότητα που τους έχει δώσει αυτή η συνδικαλιστική μαφία να δουν αν θα περάσει κάποιος μέσα ή όχι. Έχουν τα ονόματα όλων, τι είναι ο καθένας, τι κόμμα είναι, τι θεό πιστεύει και τα έχουν δώσει αυτοί, οι χαφιέδες. Κατά τα άλλα θα κάνουν δημοκρατικό συνέδριο. Απαγορεύουν να μπεις μέσα, έχουν στην πύλη barcode και εδώ καλούμε τον Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση: Είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας; Να είναι εδώ μπροστά και να απαγορεύει στους αντιπροσώπους να μπουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με βάση την πολιτική τους ταυτότητα;».

Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Κατσώτης, εκλεγμένος αντιπροσώπου με τη ΔΑΣ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και βουλευτή του ΚΚΕ «για την παρεμπόδιση της εισόδου στους εκλεγμένους αντιπροσώπους από αστυνομικές δυνάμεις».

«Αν λοιπόν αυτή είναι η κατεύθυνση, η οδηγία, η απόφαση που έχει πάρει για να αποτρέψει αυτούς που δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι με τη ΝΔ, που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στο συνέδριο ας μας πάρουν με ένα καράβι, ας μας πανε μέσα για να κάνουν το συνέδριό τους», κατέληξε ο κ. Κατσώτης.

Μέσα στις αίθουσες του ξενοδοχείου συνεχίζονται οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL