Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ομόφωνα αθώοι οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί στην ΑΣΟΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομόφωνα αθώοι οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί στην ΑΣΟΕΕ

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο μετά από επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, με αφορμή το κλείσιμο του πανεπιστημίου σχολής από τη Σύγκλητο.

Οι δύο φοιτητές, ο ένας της Ιατρικής και ο δεύτερος του ΕΜΠ ήταν αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων τα οποία δεν αποδείχθηκαν.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια.

Στην δίκη, που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε σήμερα, κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τους δύο κατηγορούμενους.

Επίσης κατέθεσαν και φοιτητές, αυτόπτες μάρτυρες, ενώ κατάθεση ως μάρτυρες υπεράσπισης των δύο, έδωσαν ο πρώην πρύτανης Νίκος Μαρκάτος και η βουλεύτρια Σοφία Σακοράφα.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και αγκαλιές από τους δεκάδες φοιτητές που βρίσκονταν στα δικαστήρια σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL