Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
«Επί ποδός» στα νησιά για τα κλειστά κέντρα κράτησης - Με ΜΑΤ απαντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Επί ποδός» στα νησιά για τα κλειστά κέντρα κράτησης - Με ΜΑΤ απαντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή Καβακλή - Καράβας του Μανταμάδου στη Λέσβο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών, έκλεισαν ομάδες περιφρούρησης κατοίκων. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι κάτοικοι απέκλεισαν τους δρόμους με φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο σε κτηνοτρόφους της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των νέων κλειστών δομών κράτησης σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Νωρίτερα, το πρωί, μαθητές κατέλαβαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου του Μανταμάδου διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή της νέας δομής.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η λαϊκή συνέλευση στο χωριό της Αγίας Παρασκευής σε κατοίκους του οποίου ανήκει μεγάλο μέρος της επιταχθείσας, από την κυβέρνηση, έκτασης.

Με σημερινή ανακοίνωση η δημοτική αρχή Μυτιλήνης δηλώνει παρούσα «στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και β βαθμού».

Σε ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι ανατολικής και δυτικής Σάμου υπογραμμίζουν ότι «δεν γίνεται αποδεκτός και απορρίπτεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων».

Οι ίδιοι, ζητούν παράλληλα την κατάργηση και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσεται περιοχή για τη δημιουργία της νέας κλειστής δομής.

Στη Χίο, χθες το απόγευμα, κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο 17ο χλμ της Ε.Ο. Χίου - Βολισσού, προκειμένου να δώσουν μία πρώτη απάντηση στις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν «πάση θυσία».

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, οι ίδιοι τάσσονται απέναντι στη δημιουργία υπερδομής 620 στρεμμάτων στην περιοχή του Αίπους.

Ενισχύει η κυβέρνηση τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά

Δέκα διμοιρίες ΜΑΤ, «κλούβες» και μία αστυνομική «αύρα» ρίψης νερού κατευθύνονται με το πλοίο «Πήγασος» στη Χίο και στη Λέσβο, προκειμένου να «προχωρήσει πάση θυσία» η δημιουργία των νέων δομών.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, το εν λόγω πλοίο ναυλώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναχώρησε για τα νησιά του Β.Αιγαίου από το λιμάνι του Λαυρίου στις 14:30.

Όπως σημειώνει το ίδιο μέσο επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις, αναμένεται να φτάσουν στη Λέσβο την Τετάρτη, μέσω Καβάλας.

Κ.Μητσοτάκης για προσφυγικό: Αιφνιδιαστήκαμε

Στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή.

«Θα είμαι ειλικρινής. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από το μέγεθος του θέματος. Όμως, αντιδράσαμε. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL