Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Τζ.Ασάνζ το Σάββατο στην πρεσβεία της Μ. Βρετανίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Τζ.Ασάνζ το Σάββατο στην πρεσβεία της Μ. Βρετανίας

Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασσάνζ από τις αρχές της Μ. Βρετανίας, συλλογικότητες και φορείς, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, μπροστά στην αγγλική Πρεσβεία στην Αθήνα, οδός Πλουτάρχου 1 στο Κολωνάκι. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11.30 το πρωί μπροστά στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

Η πρόσκληση συμπαράστασης στον δημοσιογράφο και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, γίνεται από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομάδα πρωτοβουλίας freeassange#greece, την εφημερίδα Εποχή, το Diem 25, την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα κ.ά. Οι διοργανωτές καλούν για όσο μεγαλύτερη δυνατή παρουσία με στόχο την υπεράσπιση του δικαίου, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου. Γιατί η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα.

Το διεθνές κίνημα για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, του οποίου η δίκη αρχίζει στο Λονδίνο την ερχόμενη Δευτέρα 24/2, καλεί πολίτες, συλλογικότητες και φορείς σε παγκόσμια κινητοποίηση τo Σάββατο, 22.2 στις 12 το μεσημέρι, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο.

Αίτημα η άμεση απελευθέρωση του Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη, συνιδρυτή των Wikileaks, που κρατείται παράνομα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο. Aίτημα επίσης, το βρετανικό δικαστήριο μπροστά στο οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Ασάνζ, να μην επικυρώσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, των οποίων οι αρχές επιδιώκουν την εξόντωσή του, προετοιμάζοντας καταδίκη του σε φυλάκιση 175 χρόνων.

Επίσης, με σκοπό οι βρετανικές και αμερικανικές αρχές να διαπιστώσουν ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του και βέβαια για να στηριχτεί και ο ίδιος, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του είναι άσχημη λόγω των βασανιστηρίων που έχει υποστεί ο υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος, καλούμε το κοινό να στείλει κάρτες ή γράμματα στη φυλακή στο Τζούλιαν Ασάνζ, στην εξής διεύθυνση:

Μr Julian Assange
DOB : 3/7/1971
HMP Belmarsh
Western Way
London SE 28 OEB
U.K.

Ο τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης για τον Ασάνζ

«Η διεθνής κινητοποίηση πολιτών και φορέων καλεί τo ερχόμενο Σάββατο, 22.2.2020, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στις Πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη, συνιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks και υποψήφιου για Νόμπελ Ειρήνης.

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμμετέχει στη διεθνή κινητοποίηση και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην αγγλική Πρεσβεία στην Αθήνα, οδός Πλουτάρχου 1, στο Κολωνάκι.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11:30 πμ  μπροστά στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Μετρό Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ με την ίδρυση του ιστότοπου Wilileaks απεκάλυψε εγκλήματα πολέμου, παρανομίες και διαφθορά κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών, σε ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού ανά τον κόσμο. Αυτό πληρώνει σήμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ με την πολύχρονη καταδίωξη που υφίσταται καθώς και με τη σημερινή παράνομη φυλάκισή του και τη δίκη που αρχίζει στη Μεγάλη Βρετανία στο τέλος του μήνα, με σκοπό την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου, αν δικαστεί, κινδυνεύει  να καταδικαστεί σε 175 χρόνια φυλακή. Ο λόγος της καταδίωξης αυτής δεν είναι άλλος παρά η φίμωση της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ο παραδειγματισμός των συναδέλφων του Ασάνζ.

Οφείλουμε  λοιπόν να σταθούμε στο πλευρό του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL