Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αρ.Κάντας: 1,5 εκατ. συνταξιούχοι δε θα δουν να αυξάνεται η σύνταξή τους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης από τα 2,5 εκατ. συνταξιούχων μόλις οι 350.000 θα δουν κάποιες αυξήσεις

«Η πραγματικότητα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις 1,5 εκατ. συνταξιούχοι που παίρνουν 700 ευρώ το μήνα δε θα δουν ουδεμία αύξηση το 2020», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης, Αριστοτέλης Κάντας προσθέτοντας ότι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι δε θα δουν να αυξάνεται η σύνταξή τους από τα ποσοστά αναπλήρωσης».

Ο ίδιος μιλώντας στο Kontra Chanel συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος επεσήμανε ότι 1,5 εκατ. θα αποκλειστούν από το έκτακτο κοινωνικό επίδομα τον Δεκέμβρη», ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την κατάργηση της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης από τα 2,5 εκατ. συνταξιούχων μόλις οι 350.000 θα δουν κάποιες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι κάποια αύξηση από τα αναδρομικά τους από 1/10/19 θα δουν 230.000 συνταξιούχοι χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν το πότε θα κατατεθούν τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Ο ίδιος πρόσθεσε περίπου 100.000 θα δουν αυξήσεις 2-7%.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Αρ.Κάντας προειδοποίησε ότι τις αυξήσεις από τα αναδρομικά, οι συνταξιούχοι θα τις εισπράξουν σε πέντε ετήσιες δόσεις στο τέλος κάθε χρόνου.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις