Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Νομοθετούν τον Ρατσισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Νομοθετούν τον Ρατσισμό

«Επικίνδυνες διακρίσεις, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό διχασμό επιχειρεί να κάνει σήμερα νόμο η ΝΔ προφανώς με την στήριξη και υπο τις ιαχές των ακροδεξιών της Ελληνικής Λύσης», σημειώνιε ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικα΄με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Επίδομα Γέννησης και λοιπές Διατάξεις».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται αναφορικά με τη ΝΔ ότι «με πρόσχημα το επίδομα γέννησης -μια μικρή αναγκαία βέβαια για πολλούς γονείς οικονομική βοήθεια- νομοθετεί διατάξεις που εφαρμόζουν νέους επικίνδυνους διαχωρισμούς, διατάξεις που κραυγάζουν για την αντικοινωνική πολιτική της».

«Το ψευδώνυμο αυτό, τάχα κοινωνικό νομοσχέδιο, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινωνικά επιδόματα για ένα μεγάλο ποσοστό ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τις απεντάσσει και τις οδηγεί σε πιο βαθύ κοινωνικό περιθώριο» τονίζει το αμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «πρώτος στόχος οι Ρομά, που αν έστω και ένα τους παιδί μείνει από απουσίες χάνουν όλα τα επιδόματα. Ακόμη και το επίδομα για τα άλλα παιδιά, ακόμη και το επίδομα στέγασης». 

Παράλληλα τονίζεται ότι «“το επιτελικό κράτος των αρίστων” προτιμά οι Ρομά και οι οικογένειές τους να κατοικούν σε παραγκουπόλεις, μέσα στις λάσπες και δίπλα σε σκουπιδότοπους  απαιτώντας μάλιστα το πρωί να στέλνουν “σένια” τα παιδιά τους σχολείο. Δεύτερος στόχος οι μετανάστες που υποχρεώνονται πλέον να περιμένουν 12 χρόνια. Δώδεκα χρόνια κατά τα οποία θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να τεκμηριώσουν, αν φυσικά πληρούν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις δικαίωμα επιδόματος (1 έως 5 έτη σήμερα, ανάλογα με το επίδομα η περίοδος αναμονής)».

«Αυτές οι δύο κατηγορίες αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της νέας συντηρητικής αναδίπλωσης, της βάναυσης επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα» ξεκαθαρίζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από αυτό το νομοθετικό κόλπο “εξοικονομούν” 400 εκατ. ευρώ. Τόσα κόβονται από την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη, για πρώτη φορά, μετά από 4,5 χρόνια συνεχών αυξήσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

» Το οργανώνουν ξεδιάντροπα, το διαφημίζουν κιόλας, δηλητηριάζοντας το κοινωνικό σώμα και ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό. Διαρρέουν με τα πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια τους το διαλαλούν όμως και στελέχη τους, ότι τα λεφτά θα μείνουν στους πραγματικούς Έλληνες και δεν θα μοιράζονται πλέον σε Ρομά και μετανάστες. Ακόμα και οι αφελέστεροι όμως αρχίζουν πλέον να καταλαβαίνουν. Τα 400 εκατ. δε θα παραμείνουν σε καμία τσέπη φτωχού ή μεσαίου. Θα πετάξουν για να καταλήξουν γρήγορα στις γεμάτες τσέπες των λιγοστών πολύ πλούσιων φίλων τους».

Τέλος ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «γι αυτών τα συμφέροντα έγιναν κυβέρνηση, καμία κοινωνική πολιτική, καμία γενικά πολιτική για τα κοινωνικά προβλήματα δεν έχουν σκοπό να εφαρμόσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL