Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Φ. Κούβελα: Οχι άλλο 'επικοινωνία' και πολιτικά παιχνίδια με την εκμετάλλευση του γυναικείου φύλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κούβελα: Οχι άλλο 'επικοινωνία' και πολιτικά παιχνίδια με την εκμετάλλευση του γυναικείου φύλου

"Σαφώς και είναι θετική η πρόταση για εκλογή γυναίκας στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως είναι αυτή της κ.Αικ.Σακελλαροπούλου αλλά η ανάδειξη γυναικών σε θέσεις ευθύνης δε μπορεί να γίνεται αποσπασματικά ούτε φυσικά για επικοινωνιακούς λόγους" τόνισε μεταξύ άλλων η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, σε ανάρτησή της.

Η ίδια δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι " ο Κ.Μητσοτάκης και η Ν.Δ ως κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, έδειξαν ότι δεν έχουν προγραμματίσει, σχεδιάσει και τελικά εφαρμόσει, ένα σχέδιο που να προωθεί την ισότητα των φύλων και φυσικά την ανάδειξη γυναικών Ανωτάτων Στελεχών. Δεν ήρθαν ούτε και γι αυτό "έτοιμοι να κυβερνήσουν" όπως έταζαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό."

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση της Φωτεινή Κούβελα

Σαφώς και είναι θετική η πρόταση για εκλογή γυναίκας στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως είναι αυτή της κ.Αικ.Σακελλαροπούλου, η οποία με αξιοκρατικά κριτήρια είχε τοποθετηθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση, ως Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα για πρώτη φορά γυναίκα και σε αυτή τη θέση.

Η ανάδειξη γυναικών σε θέσεις ευθύνης όμως δε μπορεί να γίνεται αποσπασματικά ούτε φυσικά για επικοινωνιακούς λόγους.

Απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές,προγραμματισμός και κυρίως εφαρμογή της αξιοκρατίας, δηλαδή θέσπιση κανόνων και αντικειμενικών κριτηρίων, τα οποία είναι αποδεδειγμένο ότι όταν εφαρμόζονται, προάγουν πολλές γυναίκες σε υψηλές θέσεις ευθύνης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην πολιτική και οικονομική ζωή.

Ο Κ.Μητσοτάκης και η Ν.Δ ως κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, έδειξαν ότι δεν έχουν προγραμματίσει, σχεδιάσει και τελικά εφαρμόσει, ένα σχέδιο που να προωθεί την ισότητα των φύλων και φυσικά την ανάδειξη γυναικών Ανωτάτων Στελεχών. Δεν ήρθαν ούτε και γι αυτό "έτοιμοι να κυβερνήσουν" όπως έταζαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

Να θυμίσω την εκκωφαντική απουσία έως την ελαχιστότατη συμμετοχή γυναικών στις κυβερνητικές θέσεις και μάλιστα χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, τις αναχρονιστικές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη για το ρόλο της γυναίκας σαν νοικοκυρά, τις αντιδραστικές θέσεις στελεχών της Ν.Δ για τις αμβλώσεις, την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τις συνεχείς αρνητικές ρυθμίσεις στα εργασιακά που έχουν πρώτα θύματα τις εργαζόμενες,την κατάργηση της ποσόστωσης φύλου απο τις Διοικήσεις των αθλητικών σωματείων, το οικογενειοκρατικό -κομματικό και πελατειακό κράτος που αναβιώνει και χτίζεται πάλι κ.α

Οχι άλλο 'επικοινωνία' και πολιτικά παιχνίδια λοιπόν με την εκμετάλλευση του γυναικείου φύλου. Χρειάζεται ουσία με την υλοποίηση συνολικών προοδευτικών πολιτικών τα οποία με συνέπεια και συνέχεια, θα προωθούν την αξία της Ουσιαστικής Ισότητας των Φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Φωτεινή Κούβελα
πρ.Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL