Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Πατέρας μαθήτριας Δημοτικού έδειρε 11χρονο συμμαθητή της από τις Φιλιππίνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πατέρας μαθήτριας Δημοτικού έδειρε 11χρονο συμμαθητή της από τις Φιλιππίνες

Φωτογραφία αρχείου

Δικογραφία για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, σχηματίστηκε από το τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, σε βάρος 53χρονου πατέρα 11χρονης μαθήτριας του δημοτικού, ο οποίος χτύπησε 11χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες, επειδή μάλωσε με την κόρη του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, τα δύο παιδιά μάλωσαν και όταν σχόλασαν το κορίτσι το είπε στον πατέρα του, με τον τελευταίο να δέρνει το παιδί από τις Φιλιππίνες. Επενέβησαν η διευθύντρια και οι δάσκαλοι, οι οποίοι μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο, μαζί με την μητέρα του, που είχε πάει να το πάρει από το σχολείο.

Η διευθύντρια και η μητέρα του 11χρονου, υπέβαλαν μήνυση το απόγευμα της Παρασκευής στο τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, αλλά ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν, γι' αυτό σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Από το Τμήμα Ασφάλειας παραγγέλθηκε και η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή.

Παράλληλα, το 7ο κοινοτικό συμβούλιο της Αθήνας καταδικάζει την «τραμπούκικη φασιστική επίθεση κατά του μαθητή του 10ου δημοτικού σχολείου Αθήνας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, «ο ξυλοδαρμός του μαθητή με καταγωγή από τις Φιλιππίνες με καρτέρι έξω από το 10ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας από ένα φασιστοειδή τραμπούκο γονέα χρειάζεται να πάρει αποφασιστική απάντηση απ’ όλους για να κοπεί με το μαχαίρι η στοχοποίηση των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία.

» Ηθικός αυτουργός είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που καταδιώκει τους πρόσφυγες, ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ στελέχη της υποστηρίζουν να γίνουν σε ακατοίκητα νησιά. Αυτά άνοιξαν το δρόμο για την εμφάνιση των “αγανακτισμένων κατοίκων και γονέων” που επιτίθενται στα προσφυγόπουλα που γράφονται στα δημόσια σχολεία.

» Στις γειτονιές της Αθήνας, οι μετανάστες φτάνουν το 30%, δουλεύουν σκληρά και χωρίς δικαιώματα. Πάει πολύ τα παιδιά τους να βρίσκονται στο στόχαστρο μιας άθλιας ρατσιστικής εκστρατείας που οπλίζει το χέρι των τραμπούκων και των φασιστών.

Οι Αμπελόκηποι έδωσαν μάχη ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των φασιστών ενω άνοιξαν την αγκαλιά τους στους μετανάστες από τις Φιλιππίνες και τις άλλες χώρες

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το Συμβούλιο ΄Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων να καταδικάσουν την ρατσιστική βία κατά του μαθητή του 10ου δημοτικού σχολείου και να στηρίξουν την οικογένεια του θύματος.

Καλούμε το 7ο κοινοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του να υπερψηφίσει την πρόταση ψηφίσματος που καταθέτουμε την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6.00 μμ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL