Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος ενώπιον δικαστών: Είμαι αθώος, όλα είναι σκευωρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος ενώπιον δικαστών: Είμαι αθώος, όλα είναι σκευωρία

Ο απόλυτος αρχηγός κατά τα πρότυπα του Χίτλερ Νικ. Μιχαλολιάκος, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, βρίσκεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και απολογείται. Αμετανόητος εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, και μιλά για πολιτική σκευωρία.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής καλέιται να αντικρούσει σωρεία σημείων και στοιχείων της δικογραφίας που του αποδίδουν τον ρόλο αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, του απόλυτου γνώστη όλων των ενεργειών μελών της Χρυσής Αυγής και κύριου υπεύθυνου για αυτές.

"Έχω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Είναι πολιτική σκευωρία και πολιτική στόχευση 25 ολόκληρων χρόνων. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, γιατί υπάρχουν. Αυτό που αποκαλείται διάκριση εξουσιών στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη πράγματι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα" δήλωσε σύμφωνα με το GoldenDawnWatch.

https://twitter.com/GoldenDawnWatch/status/1191992832988303361?ref_src=twsrc^tfw

Αρνείται τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης. «Είμαι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που κάθεται στο εδώλιο για πράξη οπαδού. Για παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης ουδέποτε διώχθηκε για δολοφονίες που έκαναν μέλη της ΕΠΕΝ» ανέφερε στην αρχή της απολογίας του.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το καταστατικό της Χρυσής Αυγής είναι ένα έγγραφο κατασκευασμένο, καθώς και ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση.

"Υπήρξα γραμματεας της ΕΠΕΝ, όπου με διαδέχθηκε ο Μάκης Βορίδης επί των ημερών του οποίου το 1985 στην προεκλογική περίοδο, μετά από ομιλία της ΕΠΕΝ στο χωριό [...] οπαδός μελος της ΕΠΕΝ σκότωσε εναν αριστερό αλλα δν κατηγορήθηκε γι' αυτο ούτε ο Μακης Βορίδης ουτε η ΕΠΕΝ. Εγκληματικη οργάνωση δεν υπήρχε".

https://twitter.com/GoldenDawnWatch/status/1191996916978126849?ref_src=twsrc^tfw

Κατά την είδοσο του Μιχαλολιάκου, ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από την κατάμεστη αίθουσα. Όρθιοι σηκώθηκαν οι Χρυσαυγίτες. Στο κοινό είναι και η μητέρα του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL