Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Πάνω από 10 συλλήψεις για παρέμβαση στο τούρκικο προξενείο της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνω από 10 συλλήψεις για παρέμβαση στο τούρκικο προξενείο της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από δέκα άτομα συνελήφθησαν διότι εισήλθαν στον αύλειο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.15 το πρωί και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες εισήλθαν στον χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

Την παρέμβαση πραγματοποίησαν η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Στο κείμενο αναφέρεται πως «αν το Κουρδικό κίνημα σε Συρία και Τουρκία ήταν μια συνηθισμένη υπόθεση καταπιεσμένου λαού που ζητάει την άρση της εθνικής καταπίεσης και τη δημιουργία ενός δικού του κράτους, θα εκφράζαμε τη συμπάθειά μας. Η εθνική καταπίεση είναι μια βαριά μορφή καταπίεσης, δεν μπορούμε παρα να χαιρετίσουμε κάθε λαό που αγωνίζεται, αλλά μέχρι εκεί. Άλλο ένα κρατίδιο στην περιοχή, περισσότερο ή λιγότερο αστικοδημοκρατικό δεν σημαίνει και πολλά. Η μία καταπίεση θα διαδεχτεί την άλλη, τις χειρότερες σφαγές και στην μέση Ανατολή και παντού συνήθως τις κάνουν ομοεθνείς και ομόδοξοι, αν μη τι άλλο 8 χρόνια εμφυλίου στην Συρία το έχουν αποδείξει.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Κουρδικό κίνημα, τον αγώνα του PKK στην Τουρκία, τον αγώνα των μονάδων προστασίας του λαού και γυναικών (YPG/YPJ) στη Συρία. Κι αυτό γιατί επέλεξαν έναν άλλο δρόμο προς την απελευθέρωση από το να βάλουν μια ελίτ βολεμένων ομοεθνών τους να κάνει κουμάντο μέσω του κράτους, όπως συνήθως κάνουν οι εθνικοαπελευθερωτικοί πόλεμοι πίσω από τα μεγάλα λόγια» σημειώνουν οι αντιεξουσιαστικές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL