Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ένωση Εισαγγελέων: Κίνδυνος να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων υποθέσεις διαφθοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Εισαγγελέων: Κίνδυνος να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων υποθέσεις διαφθοράς

Τον κίνδυνο να ριφθούν στο καλάθι των αχρήστων υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος με το νέο νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπουν ότι η «αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται πλέον κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως», η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), επισημαίνει τον κίνδυνο δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις που διαφθοράς και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» να ριφθούν στον «κάλαθο των αχρήστων ως ποινικά μη αξιόλογες».

Επιπλέον, υπογραμμίζει «τον κίνδυνο ατιμωρησίας αλλά και διεθνούς έκθεσης της χώρας, καθώς δεκάδες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της ανάκρισης αλλά και στην ακροαματική διαδικασία, κινδυνεύουν να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων, ως ποινικά μη αξιόλογες».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, από τις εν λόγω διατάξεις η Ελλάδα «θα εκτεθεί διεθνώς ως αναποτελεσματική στη δίωξη σοβαρότατων εγκλημάτων και ιδίως της διαφθοράς και του "ξεπλύματος μαύρου" χρήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL