Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Σύλληψη διακινητή που μετέφερε μετανάστες με βαν στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύλληψη διακινητή που μετέφερε μετανάστες με βαν στη Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο διακινητή από το Ιράν, ο οποίος μετέφερε 40 πρόσφυγες και μετανάστες, από το Ιράκ, στη Συρία και το Ιράν, μεταξύ των οποίων και 9 ανήλικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε 40 παράτυπους μετανάστες με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, συμμορία, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (12-10-2019) αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος εξόδου Λαγκαδά) με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε σταματήσει σε σήματα ελέγχου που είχαν πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε εκ νέου σε σήματα στάθμευσης και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε το όχημα στην οδό Λαγκαδά (ύψος Σταυρούπολης), με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος συνολικά 40 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 9 συνοδευόμενα ανήλικα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL