Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης

Στην αναφορά της παραίτησής του ο κ. Μπαλπακάκης αναφέρει ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους, καθώς και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να απουσιάζει για αρκετό διάστημα στην Αθήνα. Ωστόσο επεσήμανε ότι η εμπειρία του είναι στη διάθεση του υπουργείου.

«Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης, ούτε σαν πολιτικός» δήλωσε ο Γιάννης Μπαλπακάκης σε δημοσιογράους υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι για λόγους ανθρωπιστικούς παρέμενε σε αυτή τη θέση. Μάλιστα στις 24 Μαρτίου 2020 που θα έληγε κανονικά η θητεία του, εκτός απροόπτου, όπως τη σημερινή του παραίτηση θα συμπλήρωνε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόσο και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος είχαν ζητήσει από τον κ. Μπαλμπακάκη να παραμείνει στη θέση του, καθώς έκριναν ότι είχε επιτελέσει ένα σημαντικό έργο σε μία τόσο δύσκολη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπαλμπακάκης υπηρέτησε στο ΚΥΤ της Μόριας για 3 περίπου χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας του προχώρησε σημαντικά έργα που αφορούν στην λειτουργία της δομής, όπως το έργο του βιολογικού καθαρισμού, ενώ δημιούργησε και τις “ασφαλείς ζώνες” για την προστασία των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, των γυναικών μονογενεϊκών οικογενειών καθώς και των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες τους.

Τέλος, βοήθησε σημαντικά στην προώθηση των αιτημάτων για αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ελαιοκτημάτων όπου έχουν τοποθετηθεί μέσα σκηνές, λόγω έλλειψης χώρου στο ΚΥΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL